У соціальній мережі Facebook українським користувачам почали надходити повідомлення від компанії про те, чи використовувались їхні персональні дані сторонніми додатками чи сайтами. Так, зайшовши у розділ “Додатки та сайти” користувач може переглянути додатки, для входу в які він використовував Facebook.

У розділі відображаються не лише активні додатки, але й ті, що були видалені. У випадку з останніми Facebook попереджає: видалений додаток все ще може мати доступ до інформації, якою користувач ділився раніше, але не може надсилати додаткові запити на його приватну інформацію.

Нагадаємо, посилення політики конфіденційності персональних даних у соціальній мережі Facebook пов’язане із скандалом про масштабний витік даних та використанням їх компанією Cambridge Analytіca.

ВАЖЛИВО! Аби заборонити доступ додаткам збирати про Вас інформацію необхідно зайти у налаштуваннях на сторінку «Застосунки», в цьому розділі натиснути кнопку «Редактувати», а після – Disable platform (англ. – «відключити платформу»).

Читайте також: БЕЗПЕКА В СОЦМЕРЕЖАХ: ЯК ЗАХИСТИТИ ПЕРСОНАЛЬНІ ДАНІ

Автор: Олена Кожухар