Telegram ввів нове оновлення, в якому команда розширила можливості приватності для користувачів. Тепер можна в будь-який момент видалити будь-які повідомлення з особистих чатів – як для себе, так і для співрозмовника. Раніше така можливість давалася тільки в найближчі 48 годин після відправлення і тільки для власних повідомлень – тепер можна видаляти і отримані повідомлення.

Крім того, в налаштуваннях конфіденційності можна визначити, чи будуть Ваші повідомлення посилатися на ваш екаунт, якщо їх надішлють в інший чат. Також з’явилася можливість налаштувати, хто бачить фотографію Вашого профілю.

У Teleram вирішили піти на такий крок з міркувань приватності, оскільки за останній час стало зрозуміло, що ні шифрування, ні інші інструменти приватності не врятують користувача, якщо його повідомлення зберігаються у третіх осіб у “Вхідних”. Як зазначив засновник месенджера Павло Дуров, “відносини починаються і закінчуються, але історії листувань з колишніми друзями і колегами доступні вічно”.

“Відтепер у Telegram користувачі можуть видаляти будь-яке повідомлення в особистому листуванні для обох сторін. Не важливо, хто його послав і коли – у Вас є повний контроль над ним. Ви можете навіть вичистити всю переписку, якщо захочете. Не залишивши сліду ні на одній зі сторін”, – написав Дуров.

Крім нових налаштувань приватності, в оновленні Telegram поліпшені можливості пошуку. Наприклад, можна знайти необхідні налаштування месенджера за допомогою нового пошукового інструменту.

Також доданий пошук окремих стікерів за ключовими словами і пошук GIF-анімацій.

Відеоповідомлення і GIF тепер програються без необхідності чекати повного завантаження. Покращено якість дзвінків і додана первинна підтримка VoiceOver, а також інші незначні зміни.

До речі, з’явилася нова версія WhatsApp під номером 2.19.80 має кілька корисних оновлень, які додають месенджеру привабливості серед конкурентів. Так, одна з функцій – це можливість переглянути, скільки разів було переслане повідомлення.

Чи знаєте Ви, що Windows 10 має цікаву функцію “Фокусування уваги” (Focus Assist) – щось на кшталт режиму “Не турбувати”, який дозволяє заборонити інформування та повідомлення від застосунків, системи та людей у певний час.

Також однією з корисних можливостей операційної системи Windows є заборона запуску виконування файлів шкідливих і потенційно небезпечних програм. Дізнайтесь, як налаштувати заборону запуску виконуваних файлів з каталогу і таким чином убезпечити свій комп’ютер від вірусів.

Окрім цього, трапляється так, що під час перевстановлення Windows 10 або збою у роботі системи користувачі втрачають особисті дані. Якщо у Вас виникли форс-мажорні обставини, викликані збоєм ОС або її неправильною роботою, є можливість повернути ноутбук до того ж стану, у якому він був на момент створення точки відновлення.