Android-додатки далі порушують закон ЄС та передають особисті дані

2 хв. читання
5bc7626ca4278e8ae2156c56171d6318

Android-додатки порушують “Загальний регламент про захист даних ЄС” (General Data Protection Regulation – GDPR), оскільки діляться особистою інформацією користувачів з Facebook. Про це пише PaySpaceMagazine з посиланням на організацію із захисту конфіденційності Privacy International.

Так, згідно з дослідженням організації 20 з 34 додатків Android автоматично відправляють дані користувачів на сайт Facebook, не потребуючи їхньої згоди.

Додатки відправляють наступну інформацію: назву програми, ID користувача, а також кількість разів, коли додаток відкривався і закривався після завантаження. Деякі додатки для подорожей, такі як Kayak, також відправляли Facebook інформацію щодо дати поїздки і рейсу.

Відповідно до “Загального регламенту про захист даних ЄС”  мобільні додатки повинні отримати згоду користувачів перед збором їх особистої інформації. За порушення даного правила передбачено штраф в € 20 млн або 4% від загальної кількості доходів компанії.

Дослідник Фредерік Кальтеунер зазначив, що таке порушення може бути пов’язано з налаштуваннями соціальної мережі.

“Протягом 4 тижнів після прийняття Загального регламенту про захист даних не було можливості запросити дозвіл на передачу даних у користувачів в зв’язку з налаштуваннями за замовчуванням Facebook. Це означає, що дані автоматично перенаправляються на сайт Facebook в момент відкриття додатка”, – коментує ситуацію дослідник Фредерік Кальтеунер.

Однак представники Facebook заявили, що розробники додатків можуть відключити автоматичний збір даних, і що компанія також недавно надала функцію, яка дозволяє розробникам запобігати збору аналітичної інформації про додатки.

Поділитися
Exit mobile version