Apple відмовиться від шифрування даних користувачів у хмарному сховищі, – Reuters

3 хв. читання
Apple iOS 12

Apple передумала давати користувачам iPhone можливість шифрувати дані, які зберігаються в iCloud.

Це сталося після скарг ФБР, що такий крок зашкодить розслідуванню, повідомляє Reuters.

Apple повідомила Бюро про плани запровадити наскрізне шифрування в хмару два роки тому. Цьому передувала суперечка спецслужби і компанії під час розслідування теракту в Сан-Бернардіно, де в 2016 році Сіад Фарук вбив 14 осіб. ФБР вимагала від Apple дати доступ до зашифрованої інформації на смартфоні нападника.

Корпорація відмовилася це робити, а Бюро в результаті зламало смартфон за допомогою приватної компанії. За даними Reuters, Apple повідомило ФБР, що запропонує користувачам наскрізне шифрування даних. Це означає, що у компанії не буде ключа розшифровки, тому передавати дані владі вона не зможе навіть за рішенням суду.

Після обговорення цього плану з агентами ФБР в приватному порядку Apple від нього відмовилася, запевняють джерела Reuters.

Засновник Telegram Павло Дуров після публікації Reuters назвав iCloud інструментом для стеження.

“Додатки, які зберігають Ваші приватні повідомлення в ньому (такі як WhatsApp), теж частина проблеми”, – написав він у своєму Telegram-каналі.

Про проблему співпраці Apple і спецслужб згадали після того, як 14 січня генпрокурор США Вільям Барр звинуватив корпорацію в тому, що вона не надала істотних даних для розслідування теракту на військовій базі в Пенсакола.

З-поміж іншого, Барр закликав компанію розблокувати два смартфони, що належали курсанту з Саудівської Аравії, який влаштував на базі стрілянину. Як пише Reuters, Apple передала ФБР резервну копію iCloud нападника.

Нагадуємо, що увімкнення функції двоетапної аутентифікації для облікового запису Google дозволить підвищити рівень безпеки Вашого облікового запису. Як це зробити за допомогою iPhone, читайте у статті.

Зверніть увагу, виявили нову фішингову атаку на користувачів WhatsApp – шахраї поширювали за допомогою популярного месенджера повідомлення про те, що Adidas святкує ювілей і дарує футболки і взуття.

Також фірма Malwarebytes, що спеціалізується на кібербезпеці, заявляє, що знайшла попередньо встановлене китайське шкідливе програмне забезпечення на деяких телефонах, закупівлі яких частково фінансуються урядом США.

Microsoft опублікувала рекомендації з безпеки щодо вразливості Internet Explorer (IE), які зараз експлуатуються в реальності – так званий “нульовий день”

Окрім цього, викрили злочинну групу у зламі ліцензійних систем захисту стоматологічного програмного забезпечення – зловмисники спеціалізувалася на зламі програмного забезпечення стоматологічних 3D-сканерів.

Поділитися
Exit mobile version