Bitcoin покращила безпеку та ускладнить відстеження транзакцій

3 хв. читання
bitcoin 1

У міру зростання числа кібератак з використанням здирницького ПЗ зростає і недовіра до криптовалют. У зв’язку з цим розробники Bitcoin додали низку функцій безпеки. Так, на минулих вихідних Bitcoin отримав найзначніше за останні чотири роки оновлення.

У той час як основною метою оновлення, що отримало назву Taproot, є спрощення використання мережі біткоїнів певними великими вбудованими додатками (так званими смарт-контрактами), воно також дозволить більшій кількості людей використовувати конфіденційні гаманці і сервіси, що утрудняють відстеження транзакцій і визначення того, хто і кому заплатив.

Taproot – це софт-форк, який покращує скрипти Bitcoin, що гарантують конфіденційність і поліпшення інших факторів, пов’язаних зі складними транзакціями.

Прихильники біткоїнів, довгий час вважали незаконне використання криптовалют перебільшеним, вони впевнені, що Taproot поліпшить те, як відправляються платежі сотням людей.

Однією з ключових функцій оновлення є так званий об’єднаний мультипідпис із відкритим ключем, який ефективно приховує деякі складнощі транзакції, що здійснюється в мережу біткоїнів. Це не тільки забезпечить більшу конфіденційність транзакцій, але також дозволить проводити більш дешеві транзакції за рахунок зменшення обсягу записуваних у блокчейн даних.

Оновлення було прийнято більшістю майнерів на минулих вихідних і вступить в силу в листопаді нинішнього року. Taproot є м’яким софт-форком, а значить, є сумісним із попередніми версіями ПЗ.

Радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

Як виявити та чому краще не сперечатися з “тролями”? ПОРАДИ

Правила безпеки дітей в Інтернеті

Як захистити підлітків від інтернет-шахраїв? ПОРАДИ

Як зберегти заряд батареї на Вашому iPhone? ПОРАДИ

Як користуватись Google Docs? ІНСТРУКЦІЯ

До речі, Google планує ускладнити Android-додаткам відстеження користувачів. Компанія анонсувала зміни в те, як обробляються унікальні ідентифікатори пристроїв, що дозволяють відстежувати їх між додатками.

Також Apple має намір випустити оновлення для своїх пристроїв, після якого вони дозволять користувачам дізнаватися, яку саме інформацію про них збирають додатки.

Microsoft детально розповість про “наступне покоління Windows” на спеціальному заході, який відбудеться в кінці цього місяця. Компанія почала розсилку запрошень на захід, який буде повністю присвячено програмній платформі Windows і почнеться о 18:00 (за київським часом) 24 червня.

Окрім цього, зловмисники поширюють шкідливе ПЗ під виглядом популярних Android-додатків від відомих компаній. Підроблений плеєр VLC, антивірус Касперського, а також підроблені додатки FedEx і DHL встановлюють на пристроях жертв банківські трояни Teabot або Flubot, вперше виявлені раніше в цьому році.

Поділитися
Exit mobile version