Через соцмережу поширюють троян, який краде дані власників криптовалют

1 хв. читання

Фахівці лабораторії “Dr.Web” виявили троян типу Downloader, який  використовуються для завантаження шкідливих програм. Trojan.DownLoad4.11892 при запуску вивантажує іншу шкідливу програму з метою крадіжки персональних даних власників криптовалют, пише “Компьютерное обозрение”.

Переважно шахраї пропонують завантажити шкідливу програму російською, англійською та польською мовами. Шкідливу програму поширюють, зокрема, поширюють в групах “Майнер криптовалют” на vk.com. Також троянця можна підчепити на різних файлообмінних сервісах та на Github.

При установці програма викачує, компілює і виконує вихідний код, завантажений з особистого облікового запису розробника на Github. Після чого він завантажує Trojan.PWS.Stealer.24943, відомого також як AZORult. Цей троян використовується для крадіжки особистих даних, включаючи паролі від гаманців криптовалют.

azorult

Восени 2018 року в онлайн-спільнотах, присвячених криптовалютам, з’явилися повідомлення з пропозицією встановити програму для відстеження зміни курсу цифрових валют. На перший погляд, додаток не викликає підозр: у нього є дійсний цифровий підпис і він показує актуальну інформацію про курс криптовалют. Але там прихований шкідливий функціонал.

 

 

Поділитися
Exit mobile version