Через Wi-Fi та навіть USB хакери можуть зламати Ваше авто

1 хв. читання
NTU NXP To Develop Smart Mobility Test Bed In Singapore 2yxrzbsim1oamy0ptj6dc0

Метою хакерських атак можуть стати не тільки Ваші смартфони, комп’тери, але й автомобілі, оснащені “розумними” системами.

За даними Bloomberg, за останні чотири роки хакерські атаки на автомобілі почастішали в шість разів.

Сучасні сервіси оренди автомобілів, в які вбудовані “розумні” системи, можуть бути не тільки дуже зручними, але і здатні принести чимало неприємностей власникам авто і розробникам таких програм.

Зловмисників найчастіше цікавлять самі сервери системи оренди машини (так відбувається 20% зламів) і технологія безключевого доступу (19%). Хакери також зламують автомобілі через Wi-Fi (4,3%), мобільний додаток (7,4%) і навіть USB (3,5%).

Таким чином кожен новий сервіс, пов’язаний з орендою авто, перетворюється в ще одну можливість для хакерського зламу.

Але відмовитися від таких сервісів виробникам автомобілів непросто. Наприклад, такі компанії, як Mercedes-Benz Daimler і Toyota Motor Corp. розцінюють додатки з оренди авто і пошуку попутників як досить прибуткові додаткові джерела доходу, а також намагаються йти в ногу зі зростаючою конкуренцією з боку таких компаній, як Uber Technologies Inc.

У той же час розробники сервісів відзначають, що підвищують норми безпеки, так, наприклад, Uber, ввів вже двоетапну перевірку входу в систему, це повинно істотно знизити ризик хакерського зламу.

Поділитися
Exit mobile version