Дешеві Android-смартфони передають дані рекламодавцям, – WSJ

1 хв. читання
phone zbir danyh
Hand holding smartphone and finger tapping on the screen

Фахівці з кібербезпеки виявили встановлені шкідливі програми на дешевих Android-смартфонах, йдеться у повідомленні The Wall Street Journal.

Як пише видання, шкідливі програми збирають дані про моделі телефонів та їх власників, а потім відправляють інформацію компаніям, які пізніше завалюють користувачів своїми рекламними оголошеннями. Серед переданих даних фахівці відзначили номери IMEI, MAC-адреси і місцезнаходження користувача.

За інформацією WSJ, збором даних займаються кілька рекламних компаній, до яких належить сингапурська GMobi, китайська Adups та індійська MoMagic.

Гендиректор GMobi Пол Ву (Paul Wu) розповів журналістам, що виробники дозволяють встановлювати шпигунські додатки на смартфони, щоб GMobi могла відправляти користувачам безкоштовні оновлення програмного забезпечення. При цьому Huawei і Xiaomi, які на сайті компанії вказані у якості партнерів, заперечують роботу з GMobi.

Ву також заявив, що його компанія не порушує закони про збір даних. З цією заявою погодилися представники Adups і MoMagic.

Раніше дослідники виявили небезпечну уразливість у всіх Android-смартфонах, випущених після 2012 року. Йдеться про атаку RAMPage, яка дозволяє зловмисникам красти важливу інформацію зі смартфонів власника.

Поділитися
Exit mobile version