Facebook тепер розпізнає обличчя усіх жителів планети Земля

2 хв. читання

З початком березня 2018 року сталося те, чого давно побоювалися, – найбільша у світі соціальна мережа Facebook почала автоматично розпізнавати обличчя всіх жителів планети Земля. Нова функціональна можливість була додана здебільшого заради боротьби з людьми, які викладають в мережу чужі фотографії, тим самим порушуючи права на недоторканність особистого життя.

Уже зараз Facebook розпізнає обличчя людей на фотографіях. Проте в Канаді та країнах Євросоюзу така функція недоступна, оскільки влади цих країн виступили проти неї, вважаючи її незаконною. Представники соцмережі запевняють, що багатьом людям, в тому числі знаменитостям, це допоможе боротися з порушниками прав на особисте життя.

Крім того, нова можливість припаде до душі користувачам, що мають проблеми із зором, тому як тепер вони можуть дізнатися, хто зображений на фотографії, навіть якщо самостійно розглянути особу не виходить. Функція розпізнавання обличчя в Facebook прямо «з коробки» активована для всіх, однак, при бажанні, її можна відключити, щоб убезпечити себе.

facebook rozpiznavannya oblych

В налаштуваннях Facebook з’явився окремий спеціальний розділ під назвою «Розпізнавання осіб», в якому знаходиться однойменне налаштування. Щоб заборонити соцмережі виконувати пошук за опублікованим фото, необхідно відключити її. У найближчому майбутньому розробники планують розширити функціональні можливості нової опції, щоб автоматичне розпізнавання осіб за допомогою штучного інтелекту і нейронної мережі приносило більше користі.

Крім того, вже зовсім скоро адміністрація Facebook хоче почати боротися з фейковими акаунтами, використовуючи просунуту систему розпізнавання осіб. Наприклад, якщо у когось є верифікована сторінка, а ця функція активна, то всі користувачі, які спробують встановити до себе на аватар або додати в особистий альбом чужу фотографію, будуть заблоковані за порушення правил соціальної мережі. Однак кінцеве рішення з цього приводу адміністрація соцмережі ще не прийняла.

Відеоінструкція від Mashable, як вимкнути розпізнавання облич у Facebook:

Поділитися
Exit mobile version