Фішинг стає головною кіберзагрозою для фінансового сектора — дослідження

3 хв. читання
Personal

Організації з фінансових послуг страждають від збільшення кількості фішингових атак, повідомляє Wandera у новому звіті Mobile Security in the Financial Services. Так пише Infosecurity Magazine.

Дослідники проаналізували 4,7 мільйона атак на вибірці пристроїв протягом 6-місячного періоду. Для мобільних телефонів кожна організація мала приблизно приблизно 21 000 таких випадків. У доповіді було встановлено, що в інших галузях фішинг становить 42% атак, що значно менше за обсягом, ніж у сфері фінансових послуг, де частота фішингу становить 57%.

“Фішинг-атаки є щоденною загрозою для компаній, що надають фінансові послуги, і працівники потребують регулярного навчання, щоб допомогти виявити фішингові атаки. Вони здійснюються- не тільки електронною поштою, але і через соціальні медіа та інші платформи для обміну повідомленнями. Однак, враховуючи зростаючу складність фішингових кампаній, компанії фінансового сектора не можуть покладатися на підготовку з обізнаності як єдиний рівень захисту. Багаторівневий підхід має бути прийнятий на кінцевій точці та в мережі, щоб запропонувати комплексний захист від фішингу”, – йдеться у звіті.

Індустрія фінансових послуг також має вищий ризик атак у середньому (36%), що на 12 пунктів перевищує 24-відсоткову міжгалузеву загрозу. Підвищена кількість загроз може бути результатом використання публічного WiFi  — більш високого рівня, ніж навіть у туристичній індустрії.

Згідно з цими цифрами, на кожні 20 осіб у сфері фінансових послуг лише одна людина застосовує блокування екрана, що призводить до величезних наслідків, якщо пристрій втрачено або викрадено. Як не дивно, однак, лише 1% організацій, що надають фінансові послуги, мають пристрої,  які можуть віддалено керуватися зловмисниками приховано від господаря пристрою, що нижче, ніж 2,65%, виявлених в інших галузях.

“У галузі фінансових послуг, як і в багатьох секторах, безпека інформації про клієнта є найважливішим активом, тому несподіваним є те, що мобільна безпека залишається річчю, яка робиться із запізненням», – сказав Майкл Ковінгтон, віце-президент з продуктової стратегії компанії Wandera. «Фінансові організації намагаються йти в ногу зі зростаючими нормативними актами, швидкими міграціями в хмарах і безперервним впровадженням BYOD, серед інших нових технологічних тенденцій, що робить важливим, щоб професіоналаси з індустрії безпеки працювали, щоб захистити не тільки пристрої, але і додатки, встановлені на них, включно з доступом до даних”.

Тим часом, більшість банків є незахищеними від кібератак –  лише 3%.

А мобільні версії браузерів роками були вразливими до фішингових атак.

Поділитися
Exit mobile version