Google братиме плату за користування своїми сервісами

1 хв. читання
google ofis

Американська компанія Google планує стягувати свою частку від виробників пристроїв на Android, які постачають свою продукцію в Європу.

Як пише Gizmodo, таке рішення викликане штрафом у $5 млрд, який Антимонопольний комітет Європейського союзу нещодавно наклав на Google.

Тепер, IT-корпорація з Каліфорнії планує збирати гроші від виробників мобільної електроніки на Android, які продають її у Європейській економічній зоні.

Крім популярної операційної системи, більшість виробників також за замовчуванням встановлює сервіси Google – Play Store, Gmail, YouTube, Maps та інші. Тому компанія вирішила брати додаткову плату за ліцензування пристроїв, які поставляються в Європу.

Нагадаємо, Антимонопольний комітет ЄС зобов’язав Google виплатити $5,1 млрд за порушення правил конкуренції на ринку смартфонів. Допускалось, що компанія мала угоди з HTC, Huawei і Samsung, згідно з якими ці виробники повинні були встановлювати сервіси Google на своїх смартфонах.

За даними CNet, зараз існує більше 2 млрд активних пристроїв на операційній системі Android і кожні 9 з 10 мобільних гаджетів працюють на ній.

Джерело: Новое время

Поділитися
Exit mobile version