Google заборонить рекламу, яка просуває веб-сайти та додатки, що генерують діпфейк порно

Нова політика набуде чинності 30 травня.

2 хв. читання
Google заборонить рекламу, яка просуває веб-сайти та додатки, що генерують діпфейк порно

Google оновив свою політику щодо неприйнятного контенту, включивши в неї формулювання, яке прямо забороняє рекламодавцям просувати веб-сайти і сервіси, які генерують діпфейк порно.

Хоча компанія вже запровадила жорсткі обмеження для реклами, яка містить певні види сексуального контенту, це оновлення не залишає сумнівів, що просування “синтетичного контенту, який був змінений або створений для того, щоб бути відверто сексуальним або містити оголену натуру”, порушує її правила.

Будь-який рекламодавець, який просуває сайти або додатки, що генерують фальшиве порно, показує інструкції про те, як створювати фальшиве порно, а також схвалює або порівнює різні сервіси фальшивого порно, буде призупинений без попередження. Вони також більше не зможуть публікувати свої оголошення в Google. Компанія почне впроваджувати це правило 30 травня і надає рекламодавцям можливість видалити будь-яку рекламу, що порушує нову політику.

Читайте також: Ось як ви (поки що) можете розпізнати відео, створене штучним інтелектом

Як зазначає 404 Media, розвиток технологій deepfake призвів до зростання кількості оголошень, що рекламують інструменти, які спеціально орієнтовані на користувачів, які хочуть створювати матеріали відверто сексуального характеру. Деякі з цих інструментів, як повідомляється, навіть вдають із себе доброякісні сервіси, щоб потрапити до списку Apple App Store і Google Play Store, але в соціальних мережах, де вони рекламують свою здатність генерувати діпфейк порно, маски знімають.

Google, однак, вже почав забороняти сервіси, які створюють відверто сексуальні підробки в оголошеннях про покупки. Подібно до своєї майбутньої ширшої політики, компанія заборонила рекламу сервісів, які “генерують, поширюють або зберігають синтетичний контент відверто сексуального характеру або синтетичний контент, що містить наготу”. “До них відносяться фальшиві порно-уроки та сторінки, які рекламують генератори фальшивого порно.

Діпфейки: чому це так небезпечно?

Поділитися
Exit mobile version