Google та Apple надаватиме поліції доступ до зашифрованих даних

1 хв. читання
apple people
CHERRY HILL, NEW JERSEY, UNITED STATES - 2008/03/08: Crowded Apple retail store. (Photo by John Greim/LightRocket via Getty Images)

Компанії Alphabet Inc, Facebook та Apple у Австралії зобов’яжуть  надавати поліції доступ до зашифрованих даних. Такий законопроект ухвалила нижня палата парламенту Австралії.  Про це пише Укрінформ з посиланням на Reuters.

“Парламент Австралії у четвер ухвалив законопроект, який зобов’язує компанії як Alphabet Inc, Facebook та Apple, надавати поліції доступ до зашифрованих даних. Таким чином, країна Західного світу стала першою, яка ввела такі вимоги”, – йдеться у повідомленні.

Поки це тільки законопроект, але до кінця року уже може стати законом. Законопроект ще має схвалити Сенат, якщо під час розгляду Сенатом буде внесено правки, то потім документ ще потрібно буде затвердити у Нижній палаті.

Компаніям, які відмовляться надавати дані, що пов’язані з ймовірною незаконною діяльністю, загрожуватиме штраф до 7,3 мільйонів доларів США.

Компанії висловили побоювання, що з Австралії візьмуть приклад й інші країни та врешті-решт це може призвести до підриву безпеки усіх користувачів.

Водночас в австралійському уряді запевнили, що законопроект необхідний для запобігання терористичних атак та організованої злочинності. Чиновники також зазначили, що для отримання особистої інформації, правоохоронцям все ще знадобиться ухвала суду.

 

 

Поділитися
Exit mobile version