Хакер крав та продавав особисті дані працівників держорганів та підприємств

1 хв. читання
630 360 1478491299 4190

Втручання у мережу бухгалтерського обліку державних органів та підприємств зафіксувала Кіберполіція України. Зловмисником виявився 36-річний житель міста Хмельницький. Про це повідомляє прес-служба Департаменту кіберполіції України Національної поліції України.

Підозрюваний працює в компанії, яка обслуговує державні органи, у тому числі й військові частини. До обов’язків чоловіка входили реалізація, встановлення та обслуговування програмного забезпечення бухгалтерських та облікових систем. Він незаконно отримував доступ до інформації – даних працівників підприємст, реєстраційних номерів їх облікових карток платників податків тощо, а потім продавав її.

На персональних комп’ютерах підозрюваного правоохоронці  виявили ряд інформації щодо працівників державних установ . Комп’ютерну техніку направлено на експертизу. Після її результатів буде визначено об’єм, приналежність та перелік інформації, яку отримано в наслідок злочинної діяльності чоловіка.

Наразі триває досудове розслідування розпочате за ч. 2 ст. 361 (Несанкціоноване втручання в роботу комп’ютерів, автоматизованих систем, комп’ютерних мереж чи мереж електрозв’язку) КК України. Зловмиснику загрожує до шести років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Поділитися
Exit mobile version