Хакерська атака за 10 доларів за годину: опублікували прайс на послуги в даркнеті

2 хв. читання
hacker 1

Британські спеціалісти з кібербезпеки з компанії Armor опублікували звіт, де оголосили ціни на різноманітні послуги зі злому та атак на сайти, пише LCmedia.

За оцінками аналітиків фірми, DDoS-атака обійдеться замовнику в 10 доларів за годину. При купівлі послуг на довготривалий час можна отримати знижку: тижневі систематичні напади на сайт оцінюються в 500-1200 доларів. Ботнети пропонуються одразу по підписці на місяць з техпідтримкою та допомогою в базовому та розширеному пакетах – за 900 і 1350 доларів відповідно.

Згідно даним Armor, п’ятидесятидоларові крадіжки паролів та зовсім дешеві «крадіжки» акаунтів майже не користуються попитом у порівнянні з процвітаючим ринком злому даних кредитних карт і документів.

Вартість отримання доступу до банківського рахунку варіюється в залежності від суми, яка на ньому зберігається: від сотні доларів за рахунок з кількома тисячами до прогресуючого цінника на баланс вище 20 тисяч доларів.

Ще один популярний запит в темному інтернеті – підроблені документи. До них відносяться не тільки паспорти і водійські права, але і грін-карти, банківські виписки та медичні рецепти на лікарські препарати, які мають у своєму складі наркотичні речовини.

Найдорожчими є документи північноамериканських країн: якщо за ліцензію на керування автомобілем в Німеччині достатньо заплатити 38 доларів, то канадські права обійдуться від 400 до 1000 доларів.

Новинкою останніх місяців на чорному ринку стали бонусні винагороди. Наприклад, за 50 тисяч кілометрів на купівлю квитків одного з міжнародних авіаперевізників хакери просять 100-150 доларів.

Поділитися
Exit mobile version