На базі шести країн створили Кіберсили ЄС

2 хв. читання
System Security Specialist Working at System Control Center. Room is Full of Screens Displaying Various Information.

Створені Кібернетичі сили ЄС швидкого реагування (European Union Cyber Rapid Response Teams, CRRTs) під керівництвом Литви. Документ був підписаний в Загребі (Хорватія) міністрами оборони Литви, Естонії, Хорватії, Польщі, Нідерландів і Румунії. Бельгія, Греція, Італія, Іспанія, Франція, Словенія і Фінляндія поки що є спостерігачами і незабаром можуть стати повноцінними членами CRRTs.

Відповідно до угоди, міжнародні команди CRRTs будуть знаходитися в режимі очікування в різних країнах, готові відповісти на кібератаку в будь-який час. Документ під назвою “Меморандум про взаєморозуміння” на законних підставах дозволяє використовувати кібернетичні сили в юрисдикціях різних країн, визначає механізм їх роботи, правовий статус, роль і процедури.

Кібернетичні сили зможуть вживати профілактичних заходів і проводити оцінки ризиків, а також надавати допомогу європейським установам, інших країн ЄС і партнерам. Проект також сприятиме обміну передовим досвідом та підвищення ефективності використання технологічних і людських ресурсів в боротьбі з кіберзагрозами.

Литва виступила з пропозицією створити кібернетичні сили швидкого реагування у 2017 році в рамках проекту “Постійне структуроване співробітництво” (Permanent Structured Cooperation, PESCO).

eu flag

Нагадаємо, використовуючи реквізити платіжних карток громадян інших держав, зловмисник купував товари в Інтернет-магазинах. Далі продавав їх у соціальних мережах українцям.

Окрім цього, прогалини в безпеці знайдені в продуктах Amazon, Apple, Google, Samsung, Raspberry, Xiaomi, а також точках доступу від Asus і Huawei.

До речі, рекламні агенції, що надавали послуги з розміщення реклами, в тому числі на сайтах онлайн-кінотеатрів, своєю діяльністю забезпечували функціонування ресурсів з піратським контентом.

Зверніть увагу, цього року Facebook святкує 16 років від дати створення. За цей час багато користувачів активно наповнювали власні сторінки сотнями фото, даними про місця навчання чи роботи, сім’ю та друзів. Щоб така “колекція” особистої інформації не була використана у зловмисних цілях, власникам потрібно регулярно переглядати та змінювати параметри конфіденційності власної сторінки.

Також довгий час більшість користувачів вважали, що загроз для Linux значно менше, ніж для Windows чи macOS. Однак останнім часом комп’ютерні системи та додатки на базі цієї операційної системи все частіше стають об’єктами атак кіберзлочинців.

Поділитися
Exit mobile version