Опублікували докази причетності Facebook до продажу даних користувачів

2 хв. читання

Соціальну мережу Facebook в черговий раз запідозрили у стеженні за користувачами, пише Media Sapiens.

Парламент Великобританії опублікував інформацію, що у відкритий доступ потрапили 250 сторінок листування між співробітниками. Роздобути інформацію вдалося у стартапа Six4Three під час судового розгляду з соціальною мережею. Так британські урядовці хочуть довести, що Facebook планувала продавати особисті дані своїх користувачів третім сторонам

З листування стає зрозуміло, що в 2015 році компанія почала завантажувати дані про дзвінки та переписку користувачів. Менеджмент обговорював як це робити, аби самі юзери про це не знали та процес не вимагав їх прямої згоди.

https 2F2Fblogs images.forbes.com2Fkathleenchaykowski2Ffiles2F20182F032Fx 5 1 1200x767

Все отримане листування було структуровано за розділами:

  • доступ до даних друзів, а, зокрема, оцінка млявого впливу даної функцію на виручку розробників;
  • обмін даними між користувачами і розробниками;
  • проVPN-сервіс Onavo, який потім Apple видалила з App Store, який навмисно використовувався для отримання більшої кількості інформації про користувачів;
  • про тиск на додатки, які не подобалися самій соціальній мережі Facebook;
  • про отримання доступу до дзвінків і повідомлень користувачів Android-смартфонів з маскуванням даного факту.

І це не всі розділи, а тільки найбільш цікаві.

Документ можна знайти на сайті парламенту.

Відповідь представників соціальної мережі виглядала непереконливо. У Facebook заявили, що не продавали дані третім особам, а всі необхідні зміни ввели ще в 2014 році.

Представник Facebook Константінос Папамілітіадіс (Konstantinos Papamiltiadis) заявив, що документи, які зібрав для судового розгляду розробник Six4Three, відображають не повну картину й є вирваними з контексту, а тому викривлюють всю історію.

“Хочу роз’яснити ситуацію: Facebook ніколи не продавав нікому дані. Наші API завжди були безкоштовними, і ми ніколи не вимагали від розробників платити за їхнє використання, безпосередньо або шляхом покупки реклами”, — зазначив він.

Поділитися
Exit mobile version