Особисті дані користувачів Snapchat збирали й передавали правоохоронцям

2 хв. читання
snapchat user

Співробітники компанії Snap, що володіє великою соціальною мережею Snapchat, використовували свій доступ до внутрішніх інструментів для стеження за користувачами. Про це повідомило видання Motherboard Vice з посиланням на колишніх і теперішніх співробітників компанії.

Зокрема, мова йде про програму SnapLion, яку використовували для збору інформації про користувачів, якими були зацікавлені правоохоронні органи. За словами співрозмовників видання, доступ до програми мають численні співробітники, включаючи команди, що відповідають за роботу з клієнтами, безпеку і боротьбу з кібербулінгом і спамом.

Співробітники компанії зловживали внутрішнім інструментом в своїх цілях і отримували доступ до різної інформації, в тому числі збереженим фотографіям і відео, даних про місцезнаходження, телефонними номерами та електронними адресами.

Хоча останнім часом Snap прийняла більш жорсткі заходи щодо контролю доступу до даних, кілька років тому навмисне використання внутрішніх інструментів, включаючи SnapLion, що не спостерігалося. Колишні співробітники підтвердили, що доступом до SnapLion зловживали різні працівники в різний час і використовували інструмент для стеження за користувачами. Виданню не вдалося з’ясувати, яку саме систему співробітники Snapchat використовували для отримання доступу до інформації користувачів.

За словами представників Snap, компанія зберігає невеликий обсяг призначених для користувача даних, однак вони не заперечували, що співробітники могли зловживати доступом до них.

Нагадаємо, уразливість BlueKeep у службах віддаленого робочого столу може стати новим вектором для розповсюдження шкідливих програм. У разі використання уразливості кіберзлочинці зможуть отримати доступ до комп’ютера жертви без необхідних облікових даних або взаємодії з користувачем.

Також Google заявила, що додавання телефонного номера для відновлення може заблокувати всі автоматизовані спроби бота для доступу до облікових записів за допомогою облікових даних.

Якщо Вам потрібно запустити програму, але Ви не впевнені, що це безпечно, травневе оновлення для Windows 10 включає функцію пісочниці Windows, розроблену для такого роду завдань У цьому гайді з Windows 10 ми перейдемо до кроків для ввімкнення та початку роботи з функцією Windows Sandbox, доступною з оновленням у травні 2019 року.

Поділитися
Exit mobile version