Перевірте, чи Ваш екаунт у безпеці. Практичні поради користувачам

2 хв. читання

Нещодавно стало відомо про черговий витік даних користувачів соціальної мережі Facebook. Внаслідок хакерської атаки було скомпроментовано 30 мільйонів екаунтів користувачів. Інцидент вже закритий, проте кілька днів тому служба підтримки почала розсилати повідомлення із закликом перевірити безпеку свого профілю у Facebook.

social networks facebbok

Найперше, якщо Ви сумніваєтесь, чи був зламаний Ваш екаунт чи ні, зайдіть за посиланням. Далі дотисніть до секції Is my Facebook account impacted by this security issue? Якщо екаунт не був зламаний, Ви побачите коротке повідомлення, з якого випливає, що Ваш обліковий запис, швидше за все, у безпеці. Якщо ж був, то повідомлення буде виглядати так:

Ваш екаунт міг бути зламаний у таких випадках:

  • Ви потрапили в список користувачів, телефон і адреса яких дісталися хакерам.
  • Ви потрапили в список користувачів, особиста інформація профілю яких, включаючи телефон, пошту, логін, стать, статус відносин, дату народження, типи пристроїв для доступу до мережі, освіту та інші дані, зазначені в профілі, стали доступні хакерам.
  • Ви потрапили в список користувачів, маркери доступу яких були вкрадені, але дані залишилися недоторканими.

Що робити, якщо екаунт був зламаний?

Не потрібно міняти пароль або кредитку – немає доказів, що постраждали саме ці дані.

Оскільки персональні дані потрапили в руки до шахраїв, може початися хвиля спам-повідомлень і дзвінків.

Пройти перевірку безпеки Вашого екаунту у Facebook можна за цим посиланням.

 

Якщо йде мова про витік персональних даних, можливо, варто перевірити чи поліпшити безпеку сервісів, де для верифікації використовуються Ваші біографічні дані (наприклад, відповідь на секретне питання, яке хакери можуть дізнатися з даних профілю), додати двофакторну авторизацію тощо.

Читайте також: ЗЛАМ ЕКАУНТА У FACEBOOK: ЧОТИРИ СПОСОБИ ЗАХИСТИТИСЯ

Поділитися
Exit mobile version