Програма CCleaner моніторить та збирає Ваші дані

1 хв. читання
ccleaner

Компанія Avast випустила нову версію утиліти CCleaner 5.45, яка збирає інформацію про систему без можливості відключити цю функцію. Про це пише SecurityLab.

CCleaner – популярний додаток з більш ніж двома мільярдами завантажень, що дозволяє користувачам очищати Windows, Mac і мобільні пристрої від непотрібних файлів для оптимізації та підвищення продуктивності.

Кілька місяців тому Avast додала в програму функцію «моніторингу і збору даних». Ця функція відправляє на сервери Avast різну інформацію користувача, наприклад, дані про використання системи, а також постійно перевіряє комп’ютер на предмет сміттєвих файлів. Однак навіть після відключення функції активного моніторингу з меню CCleaner, вона автоматично включається після перезавантаження комп’ютера або вимкнення програмного забезпечення.

Окрім цього, CCleaner тепер кожні 12 годин надсилає звіт про статистику використання програми, дозволяючи Avast швидше доставляти виправлення вразливостей і поліпшення для продукту.

Хоча інформація CCleaner збирається повністю анонімно, користувачі на різних інтернет-форумах висловили свою стурбованість з приводу практики обміну даними з Avast, заявляючи, що компанія «знищила інструмент після його придбання».

Більш того, політика конфіденційності CCleaner також говорить про передбачену можливість ділитися зібраною інформацією зі сторонніми компаніями.

У відповідь на скарги користувачів Avast пообіцяла додати окремі пункти меню для відключення активного моніторингу і відправки анонімних даних про використання програми.

Поділитися
Exit mobile version