Шифрувальник із зображенням президента США обходить антивіруси та вимагає викуп

1 хв. читання
ransomware

Експерти у галузі кібербезпеки з MalwareHunterTeam виявили небезпечний вірус-шифрувальник, який назвали іменем колишнього американського президента Барака Обами. Про це повідомляє BleepingComputer.

barack obama everlasting blue blackmail virus 11

При зараженні пристрою програмою під назвою “Вічний синій вірус-вимагач Барака Обами” (“Barack Obama’s Everlasting Blue Blackmail Virus” – англ.) на екрані з’являється фото 44-го президента США.

Вимагач призупиняє діяльність встановлених на комп’ютер антивірусів. Зокрема, фахівці зафіксували його вплив на такі відомі антивірусні продукти, як Kaspersky і McAfee.

Після завершення роботи антивірусних програм шкідливе програмне забезпечення сканує комп’ютер і шифрує на ньому всі файли формату exe. Під вплив потрапляє також вміст папки Windows, яку обходять своєю увагою інші віруси. Якщо відкрити подібні файли, він автоматично запустить і вірусну програму.

Після зараження на екрані з’являється зображення Барака Обами, яке супроводжується контактними даними хакерів: щоб отримати інструкції щодо викупу, користувач повинен зв’язатися з ними за наведеною електронною адресою.

Це не єдиний вірус, названий на честь американського президента. Так, з нагоди виборів президента США у 2016 році був випущений вірус The Donald Trump Ransomware.

Поділитися
Exit mobile version