Спам з архівом російської терористки розсилають поштою

1 хв. читання
spam arhiv

Фішингові листи на адреси органів державної влади продовжують надсилати хакери. Фейкові листи містять вкладення начебто з архівом листування російської терористки Марії Колєди. Про це повідомляє CERT-UA.

Фахівці закликають користувачів бути особливо обережними з відкриттям вкладень до електронної пошти від невідомих осіб.

“Сьогодні найактуальнішим засобом розсилання шкідливого програмного забезпечення є електронна пошта, – кажуть у CERT-UA. – Під час роботи з поштою потрібно перевіряти розширення вкладених файлів та не відкривати файли навіть з безпечними розширеннями”.

Не переходьте за невідомими посиланнями та не завантажуйте файли, що мають потенційно небезпечне розширення, наприклад, .exe, .bin, .ini, .dll, .com, .sys, .bat, .js тощо, та навіть безпечне .docx, .zip, .pdf, адже можуть використовуватися вразливості, макроси та інші небезпеки.

Нагадаємо, нову хвилю поширення спам-повідомлень зафіксувала компанія ESET. Так, за допомогою цих листів з небезпечним вмістом зловмисники розповсюджують програми-вимагачі, загрози для майнінгу криптовалют, шкідливі завантажувачі, черв’як Phorpiex та шкідливе програмне забезпечення для зміни налаштувань.

Також фахівці компанії ESET виявили нові функції трояна DanaBot та наголошують, що відтепер загроза виходить за межі категорії банківських троянів.

Поділитися
Exit mobile version