Топ-25 кращих IoT-стартапів, які змінюють світ уже сьогодні

12 хв. читання

Найкращі IoT-стартапи чудово можуть впоратися з управлінням аналітикою, штучним інтелектом і моніторингом в режимі реального часу, забезпечуючи виняткову якість обслуговування клієнтів, пише Internetua.

Найуспішніші стартапи за версією IoT News на ранніх етапах демонструють потенціал для створення нових прибуткових бізнес-моделей, оживляючи галузі, в яких останнім часом спостерігається незначне зростання. Кожен з них використовує унікальний підхід до вирішення найбільш складних проблем підприємств і при цьому створює цінні нові патенти, які сприяють впровадженню і зростання IoT (Інтернет речей).

Пропонуємо Вашій увазі 25 кращих стартапів IoT.

Armis Security

Armis використовує унікальний підхід для забезпечення видимості пристроїв з підтримкою IoT, які не справляються в ІТ-мережі. Кожен IoT-пристрій розглядається як загроза, що дозволяє підприємствам забороняти доступ до IoT-девайсів і мереж на основі рекомендацій з безпеки. Ще одним унікальним аспектом підходу цієї компанії до розгортання є можливість використання існуючої інфраструктури підприємства.

Crate.io

База даних SQL з відкритим вихідним кодом, Crate.io, має вбудований пошук для зберігання і аналізу машинних даних в режимі реального часу. Компанія була заснована в 2013 році з метою надати розробникам базу даних SQL з відкритим вихідним кодом для збору, аналізу та управління даними машинного навчання і штучного інтелекту.

Більшість клієнтів CrateDB використовують його для оперативних аналітичних робочих навантажень, виконання швидких часових рядів, текстового пошуку, запитів машинного навчання по потокам даних і неактивних даних в Industrial IoT, корпоративної кібербезпеки і системного моніторингу у всіх галузях, інтелектуальних містах та інфраструктурі будівель, відстеження та управління автопарком, маркетингової аналітики.

Dragos

Dragos спеціалізується на промисловій (ICS/IIoT) кібербезпеці. Хмарна платформа збирає, виявляє і автоматизує інвентаризацію і візуалізацію активів, виявляє загрози за допомогою аналізу, а також проводить операції по забезпеченню безпеки і робочі процеси реагування на інциденти.

У Dragos також є Центр операцій з загрозами, який надає клієнтам доступ до спеціалізованих служб реагування на інциденти ICS, а також до спеціальних галузевих аналітичних звітів про уразливість, загрози і події на підприємстві.iot future

Drayson Technologies

Drayson Technologies забезпечує запуск платформи IoT, яка поєднує в собі технологію бездротової зарядки і програмне забезпечення для машинного навчання для створення інтелектуальних сенсорних мереж. Drayson відомий своїм досвідом в галузі економічно і енергоефективного збору і аналізу даних IoT, що також сприяє здатності клієнтів знижувати вартість розгортання, володіння і експлуатації мереж IoT.

Element Analytics

Element Analytics швидко зарекомендував себе як стартап для спостереження в галузях хімії і нафтопереробки, виробництва, металургії і видобутку корисних копалин, целюлози і паперу, а також видобутку нафти і газу. Element Platform допомагає промисловим організаціям легко і швидко використовувати дані часових рядів для підвищення ефективності виробництва і якості продукції. Платформа Element Analytics також дозволяє моделювати машинне навчання, щоб отримати уявлення про надійність, продуктивність і стабільність для операцій.

FogHorn

FogHorn – стартап, що впроваджує аналітику в реальному часі і підтримку машинного навчання в комерційні та галузеві прикладні IoT-додатки з обмеженим розміром. Розуміючи, що сайти промислового виробництва і поширення часто мають ненадійні інтернет-з’єднання, якщо вони взагалі існують, Foghorn розробив програмне забезпечення для масштабованої обробки складних подій (CEP), здатний аналізувати в режимі реального часу.

Платформа FogHorn Lightning включає в себе CEP, що дозволяє реалізувати високопродуктивні периферійні обчислення, розширену аналітику, машинне навчання і штучний інтелект. Компанія також створила новий клас мови програмування Vel, який перетворює будь-який шлюз, PLC, промисловий ПК або інший периферійний пристрій в передову обчислювальну систему.

GEM

GEM спеціалізується на наданні платформ і рішень для IoT, аналітики і машинного навчання для обробної промисловості, приділяючи особливу увагу загальній ефективності обладнання (OEE) і профілактичному обслуговуванню.

Платформа GEM Precare збирає оперативні дані і KPI в режимі реального часу, включаючи доступність, OEE, продуктивність, якість, MTBF, MTBA, статуси машини, причини стану і аварійні сигнали.

IoTium

Компанія цікава завдяки запатентованій технології, що забезпечує безпечні з’єднання між NaaS, застарілими локальними системами і хмарними додатками. IoTium має хороші можливості для залучення нових клієнтів в галузях будівельної та промислової автоматизації, нафтогазовій, виробництва, транспорту і “розумних” міст.

InfluxData

InfluxData створила InfluxDB, платформу з відкритим вихідним кодом, спеціально розроблену для аналізу метрик і подій (даних часових рядів) для додатків DevOps і IoT. Незалежно від того, чи надходять дані від людей, датчиків або машин, InfluxData дозволяє розробникам створювати масштабні програми для моніторингу, аналітики та IoT.

Karamba Security

Karamba Security орієнтована на вирішення проблем безпеки підключених транспортних засобів. Компанія пропонує Electronic Control Unit (ECU) для захисту будь-якого транспортного засобу з IoT-з’єднанням або IP-адресою. Karamba використовує запатентовані технології для зменшення атак на транспортні засоби на основі IoT, блокуючи їх автономно. Підключення до Інтернету або велика робота розробника не потрібні для впровадження Karamba у всьому автопарку. Кожен пристрій можна скинути до заводських налаштувань, що усуває загрозу зламу автомобіля.

MachineMetrics

MachineMetrics має інноваційний підхід до використання штучного інтелекту для виявлення нових даних про виробника, які покращують якість продукції. Це один з перших стартапів, котрі об’єднали IIoT і штучний інтелект, він надає масштабуючу платформу для окремих виробників. MachineMetrics дозволяє забезпечити більшу прозорість в реальному часі і більш значиму виробничу аналітику, ніж це було можливо в минулому.

MagicCube

MagicCube – це незалежна платформа безпеки IoT, яка захищає від атак на пристрої, в хмарі і в мережі. Рішення MagicCube захищає цифрові транзакції з тим же рівнем безпеки, що і апаратні рішення для пристроїв, без складнощів і витрат, пов’язаних з розгортанням обладнання.

Myriota

У Myriota – інноваційні досягнення в галузі супутникового підключення до Інтернету речей та альянси, в тому числі з SpaceX. Наносупутник Myriota був запущений в космос на борту ракети SpaceX Falcon 9 в грудні 2018 року.

Myriota є світовим лідером в галузі недорогих супутникових IoT-з’єднань, що забезпечують сукупні показники даних з датчиків, визначення стану навколишнього середовища, а також онлайн-відстеження та моніторинг стану віддалених активів.

Particle

Particle – це платформа IoT-пристроїв, яка дозволяє організаціям точно налаштовувати зв’язок між операціями, використовуючи масштабовані API і ресурси для розробки програмного забезпечення. Платформа призначена для надання організаціям інструментів, необхідних для створення прототипів рішень IoT. Понад 150 тисяч виробників продуктів в більш ніж 170 країнах і половина з Fortune 500 розгорнули підключені пристрої IoT на базі Particle. Клієнтами Particle є NASA, SpaceX, Jacuzzi, Root Ventures, Spark Capital, Qualcomm Ventures.

Samsara

Samsara заслуговує на увагу завдяки даним датчиків, які сприяють підвищенню безпеки та ефективності фізичних операцій. Samsara створює сенсорні системи, що поєднують бездротові датчики з віддаленими мережами і хмарну аналітику.

SCADAfence

SCADAfence надає рішення для кібербезпеки, призначені для забезпечення безперебійної роботи промислових (ICS/SCADA) мереж. Цей стартап інтегрує Industrial IoT, аналітику, моніторинг в режимі реального часу і міжмашинного з’єднання для надання масштабованих рішень кібербезпеки для виробничих мереж.

SequoiaDB

SequoiaDB розробляє і забезпечує комерційну підтримку бази даних з відкритим вихідним кодом SequoiaDB, орієнтованої на NewSQL. База даних може бути або автономним продуктом для взаємодії з додатками, що забезпечують високопродуктивні і горизонтально масштабовані функції зберігання і обробки даних, або служити в якості інтерфейсу Hadoop і Spark як для запитів в реальному часі, так і для аналізу даних. Призначений для інтеграції з Spark, Hadoop/Cloudera.

Sight Machine

Платформа штучного інтелекту і аналітики Sight Machine спеціально розроблена для дискретного та технологічного виробництва. Використовує машинне навчання і розширену аналітику, щоб допомогти у вирішенні найважливіших проблем якості та продуктивності на підприємстві.

Платформа заснована на єдиному в галузі Plant Digital Twin, який забезпечує візуальне відображення в реальному часі і корисні дані для кожної машини, лінії і заводу на всьому підприємстві. Sight Machine оптимізований для роботи на основних хмарних платформах, включаючи AWS, Google Cloud Platform і Microsoft Azure.

Splice Machine

Splice Machine надає двоядерну СУБД (Систему управління базами даних) з відкритим вихідним кодом для змішаних операційних і аналітичних робочих навантажень на основі Apache Hadoop® і Apache Spark. Splice Machine відома своєю простотою розробки і використання для додатків на основі IoT і успішно переносить робочі і аналітичні робочі навантаження з застарілих систем Oracle, Teradata і Netezza.

SWIM.AI

Swim надає сучасне програмне забезпечення, яке виконує аналітику в режимі реального часу і машинне навчання для підприємств, виробників обладнання, розумних міст, а також компаній IoT і IIoT. ПЗ локально обробляє і аналізує величезні обсяги потокових даних з пристроїв, датчиків або обладнання, де вона створена, скорочуючи обсяги мережі і генеруючи бізнес-знання в режимі реального часу для машинного навчання.

Tulip

Виробнича платформа додатків Tulip об’єднує дослідження в галузі інтелектуальних апаратних датчиків, комп’ютерного зору, допоміжних призначених для користувача інтерфейсів і прикладного машинного навчання. Сьогодні платформа Tulip Manufacturing App Platform розгорнута у десятків глобальних клієнтів в шести країнах у різних галузях, включаючи електроніку, аерокосмічну і оборонну промисловість, медичні прилади, фармацевтичні препарати і контрактне виробництво.

Tuya Smart

Tuya Smart – постачальник рішень IoT для виробників пристроїв. Платформа забезпечує швидку і гнучку розробку додатків, дозволяючи виробникам інтелектуальних пристроїв виводити свій продукт на ринок швидко і за конкурентними цінами. Володіючи великими знаннями в галузі хмарних обчислень, розробки програмного забезпечення, а також управління обладнанням і шляхами поставок, команда Tuya Smart дозволяє виробникам створювати інтелектуальні підключені продукти наступного покоління.

Uptake

Uptake Technologies надає платформу прогнозної аналітики та управління ефективністю активів (APM), яка сьогодні завойовує популярність в ключових сегментах промислового IoT-ринку. Платформа Uptake аналізує дані всередині компанії і зі сторонніх джерел, щоб прогнозувати і запобігати збої, виявляти приховані прибутки і відкривати нові можливості для охорони здоров’я, страхування, будівництва, виробництва та інших галузей. Uptake Technologies пропонує платформу для моніторингу обладнання, діагностики, прогнозування подій і станів, а також управління завданнями, щоб поліпшити час роботи, оптимізувати операції і визначити точні можливості зростання.

VDOO

VDOO розробила платформу автоматизованих рішень, щоб допомогти виробникам IoT забезпечити правильний захист своїх пристроїв перед випуском і безпеку після розгортання. Платформа дозволяє виробникам IoT швидко додати необхідний захист на свої пристрої з мінімальними ресурсами. Рішення VDOO складається з п’яти взаємопов’язаних і інтегрованих продуктів, включаючи генератор вимог безпеки, аналіз прогалин у безпеці, дієвий план безпеки, сертифікацію та включення безпеки після розгортання.

Xage Security

Xage надає децентралізовані служби безпеки для підприємств промислового виробництва і розподілу, включаючи нафту і газ, транспорт і комунальні послуги. Архітектура Xage спирається на блокчейн для забезпечення високонадійного сховища даних, яке запобігає хакерським атакам і отриманню доступу через будь-яку загрозу в організації.

Поділитися
Exit mobile version