Третю збірку хакнутих даних виклали на продаж

2 хв. читання

Третя збірка із даними майже 93 мільйонів користувачів знову з’явилася на торговельному майданчику Dream Market. Про це повідомляє ZDNet.

Як відомо, стоїть за витоком хакерське угруповання Gnosticplayers, яке виклало у Даркнет спочатку дані 617 мільйонів користувачів із 16 великих сайтів, попросивши за це 20 тисяч доларів у Bitcoin. А згодом з’явилася друга збірка – 127 мільйонами записів про користувачів із 8 скомпроментованих веб-ресурсів за ціною у 14,5 тисяч доларів у Bitcoin.

Тепер за третю хакнуту базу даних зловмисники просять близько 9,4 тисяч доларів у криптовалюті.

Ось повний перелік зламаних ресурсів:

gnosticplayers round 3

Найбільш “помітним” витоком у третьому дампі є інформація про 8 мільйонів користувачів популярного GIF-хостингу GfyCat.

Як і в минулих випадках, жодна з цих компаній раніше не повідомляла про будь-які інциденти і витоках. На даний момент лише представники GfyCat вже підтвердили виданню ZDNet, що займаються розслідуванням того, що відбувається, а також запевнили, що всі призначені для користувача паролі надійно зашифровані і не могли “витекти” в форматі простого тексту.

Нагадаємо, розробник додатків для Mac і iOS Джефф Джонсон виявив недолік в реалізації захисту конфіденційності в macOS, яким можуть скористатися зловмисники для того, щоб переглянути папки з обмеженим доступом.

Також дослідник у галузі безпеки Майк Гровер (Mike Grover) створив шкідливий USB-кабель під назвою O.MG з інтегрованим Wi-Fi контролером і можливістю віддаленого керування на цільовому пристрої через сусідній телефон.

Поділитися
Exit mobile version