У Facebook тепер можна перевірити, чи “витекли” ваші дані

2 хв. читання

Facebook почала висилати повідомлення користувачам, які постраждали від витоку даних і дозволив перевіряти це вручну, пише Економічна правда.

Для цього потрібно перейти за посиланням, яке відобразить, чи використовували ви або хтось із ваших друзів додаток This Is Your Digital Life, який професор Кембриджа Олександр Коган використовував для збору інформації користувачів, яку потім незаконно передав Cambridge Analytica.

facebook cambridge analityca

Також за посиланням можна подивитися весь список програм, які отримали доступ до даних користувача і відредагувати їх.

Раніше повідомлялось, що користувачі соцмережі Facebook отримають повідомлення про те, чи опинилися їхні дані у розпорядженні Cambridge Analytica.

У Facebook заявили, що скандал навколо витоку даних зачепив щонайменше 87 мільйонів користувачів соцмережі, раніше говорили про 50 мільйонів.

17 березня стало відомо, що британська аналітична компанія Cambridge Analytica зберігала і аналізувала дані приблизно про 50 мільйонів громадян, які мають сторінки в соціальній мережі.

Після цього в Америці почалася акція #deletefacebook, серед її учасників – творець месенджера WhatsApp Браян Ектон та Ілон Маск.

Нагадаємо, 10 та 11 квітня відбуваються слухання у конгресі США, де засновник Facebook Марк Цукерберг даватиме свідчення у справі з витоком даних. Американський конгрес висуває соціальній мережі звинувачення у сприянні в розпалюванні ворожнечі, порушенні приватності 87 мільйонів користувачів та участі у втручанні Росії у вибори президента США.

У зв’язку із слуханнями небайдужі користувачі Facebook вирішили оголосити свою кампанію Faceblock. Акція полягає в повному бойкоті сервісів Facebook на один день – протягом 11 квітня відмовитися від користування самою соціальною мережею, додатками Messenger та WhatsApp, а також Instagram.

Поділитися
Exit mobile version