У США хочуть заборонити наскрізне шифрування у месенджерах

2 хв. читання
iphone 6s

Адміністрація президента США розглядає можливість заборони наскрізного шифрування на законодавчому рівні. Про це повідомляє видання Politico.

Як відомо, завдяки наскрізному шифруванню повідомлення, які передаються між відправником і отримувачем, захищені спеціальним ключем шифрування, який автоматично генерується тільки на їх пристроях. Таким чином ніхто, окрім них самих, не може прочитати їх листування, включно з розробниками месенджера та правоохоронцями.

У США питання відміни наскрізного шифрування було винесено на обговорення під час засідання Ради з питань національної безпеки минулої середи. Якщо відповідний закон приймуть, всі популярні месенджери і сервіси відеозв’язку можуть виявитися в країні поза законом, якщо не змінять методику шифрування повідомлень.

За даними джерел Politico, сторону адміністрації президента зайняли представники ФБР і Міністерства юстиції. Їх позиція полягає в тому, що затримання терористів та інших небезпечних злочинців, які координують свої дії через месенджери з наскрізним шифруванням, повинна стати головним пріоритетом влади, навіть якщо це призведе до загального зниження рівня безпеки і зламу декількох пересічних користувачів.

Нагадаємо, у втручанні у роботу Державних реєстрів Міністерства юстиції України затримали 24 річного киянина, який маючи у користуванні ключі доступу до реєстрів, за гроші проводив незаконну перереєстрацію майна на підставних осіб.

Також компанія, яка виробляє розумну платформу управління будинком, пропускала дані про своїх клієнтів і паролі пристроїв через сервер ElasticSearch, який залишився в Інтернеті без пароля.

YouTube, Chrome, Play Music/YouTube Music та Play Store є винуватцями швидкого витрачання трафіку. На щастя, Android має ряд інструментів, які допомагають зберігати трафік кожного місяця.

Поділитися
Exit mobile version