В мережі Cisco можна поникнути через нав’язливу рекламу

2 хв. читання
cyberspy 1

Cisco виправила в призначеному для користувача web-інтерфейсі свого продукту IOS XE небезпечну уразливість, що дозволяє стороннім проникати у внутрішні мережі без авторизації. Уразливість міжсайтової підробки запитів (CSRF) отримала ідентифікатор CVE-2019-1904.

Cisco IOS XE – це мережева операційна система на базі ядра Linux, що використовується на різних маршрутизаторах корпоративного рівня і комутаторах Cisco Catalyst. Версії IOS, IOS XR і NX-OS до уразливості не схильні.

Причиною проблеми є недостатній захист web-інтерфейсу від CSRF. Зловмисник може скористатися нею, змусивши користувача пройти по шкідливому ​​посиланню (наприклад, експлойт можна заховати в шкідливій ​​рекламі). Оскільки уразливість можна проексплуатувати абсолютно непомітно, вона є досить привабливим інструментом для кіберзлочинців.

Успішна експлуатація уразливості дозволяє зловмиснику виконувати будь-які дії з тими ж правами, що є у адміністратора.

“Якщо у користувача є права адміністратора, хакер може змінювати конфігурацію, виконувати команди або перезавантажувати пристрій”, – пояснили фахівці Cisco.

Єдиний спосіб виправити уразливість – встановити останні оновлення (доступні тільки для користувачів з дійсною ліцензією).

Нагадаємо, що команда дослідників з США, Австралії та Австрії розробила новий варіант атаки Rowhammer. На відміну від попередніх версій нова атака під назвою RAMBleed дозволяє не тільки модифікувати дані і підвищувати привілеї, а й викрадати збережені на пристрої дані.

До речі, застаріле шкідливе програмне забезпечення ICEFOG (інша назва Fucobha), яке вважали таким, що зникло, знову з’явилося в арсеналі кіберзлочинців.

Також за останні кілька років майже 440 мільйонів користувачів Android встановили додатки з Google Play Store, що містять нав’язливу рекламу.

Поділитися
Exit mobile version