Вірус CryptoCurrency Clipboard Hijackers підміняє криптовалютні адреси в буфері обміну

2 хв. читання
bitcoin blockchain close up 844127

Якщо при переказі коштів користувач скопіює адресу, попередньо її не перевіривши, криптовалюта буде переведена на гаманець зловмисників.

За останній рік криптовалюти набули величезну популярність, проте для здійснення транзакцій як і раніше використовуються довгі, складні для запам’ятовування адреси. Тому при переказі коштів більшість користувачів просто копіюють адресу одержувача з одного додатку і вставляють в інший.

Шкідливе ПЗ CryptoCurrency Clipboard Hijackers здатне здійснювати моніторинг буфера обміну Windows на предмет наявності адрес кріптовалютних гаманців і підміняти їх іншими, підконтрольними зловмисникам. Якщо при переказі коштів користувач просто скопіює адресу, попередньо її не перевіривши, криптовалюта буде переведена на гаманець операторів вірусу.

Здатне підміняти дані в буфері обміну шкідливе ПЗ не є чимось абсолютно новим. Проте, на відміну від інших подібних програм, які здійснюють моніторинг 400-600 тис. адрес, CryptoCurrency Clipboard Hijackers стежить за 2,3 млн. адрес, повідомляє Bleeping Computer.

Вірус був виявлений в поширюваному минулого тижня пакеті All-Radio 4.27 Portable. Після встановлення пакета в папку Windows Temp на зараженому комп’ютері завантажується DLL-бібліотека d3dx11_31.dll. Коли користувач авторизується в системі, бібліотека запускається за допомогою компонента Windows для автозапуску DirectX 11. Далі бібліотека виконується з використанням rundll32.exe і команди rundll32 C: \ Users \ [user-name] \ AppData \ Local \ Temp \ d3dx11_31.dll, includes_func_runnded .

CryptoCurrency Clipboard Hijackers працює у фоновому режимі непомітно для користувачів заражених комп’ютерів. Кращий спосіб убезпечити себе від вірусу – перевіряти кріптовалютні адреси, які ви копіюєте, і використовувати антивіруси.

У відео нижче представлений процес заміни адреси в буфері обміну Windows.

Поділитися
Exit mobile version