Windows 10 зробили доступною для планшетів на платформі ARM

1 хв. читання

Microsoft адаптувала операційну систему Windows 10 для Android-планшетів на платформі ARM, пише Сегодня.

Нещодавно для розробників став доступний інструмент SDK, який дозволить їм адаптувати програми під 64-розрядну архітектуру ARM.

Вже зараз усі охочі можуть завантажити з офіційного сайту фінальну збірку Visual Studio 15.9, за допомогою якої розробники можуть створювати сучасне програмне забезпечення, що відкриває безмежні можливості.

windows 10 3

Тепер адаптація Windows 10 під мобільні процесори в теорії дозволить запускати повноцінну десктопну операційну систему на Android-планшетах, а можливо навіть і на смартфонах.

Раніше Windows 10 працювали виключно під на платформі X86 і X86-64, що робило моржливою роботу тільки на десктопних комп’ютерах, серверах, ноутбуках, моноблоках і планшетах з процесорами Intel і AMD. Мова про повноцінну мобільність не йшла.

Появу цієї новації багато користувачів чекали більше 10 років, тобто з того самого моменту, коли на ринку з’явилися перші планшетні комп’ютери.

Сьогодні операційною системою підтримуються процесори від Qualcomm моделями вище Snapdragon 845. Однак фахівці не сподіваються на щось дійсно гідне, оскільки нинішні чипи ARM, на кшталт Snapdragon 850, не забезпечують і п’ятої частини тієї потужності, яку пропонують сучасні комп’ютерні процесори від Intel і AMD.

Поділитися
Exit mobile version