Як налаштувати час сповіщень у MacOS?

2 хв. читання

Користувачі macOS звикли, що система час від часу показує різні повідомлення. MacOS має у своєму розпорядженні всі можливості для тонкого налаштування таких повідомлень, за винятком – зміни часу сповіщень. Втім, вирішити це питання можна за допомогою командного рядка, пише AppleInsider.

Перед тим як почати процедуру налаштування, давайте з’ясуємо: в macOS є два види повідомлень. Перший – “Попередження і Банери”. Другий вид – “Сповіщення”. Подібні повідомлення “затримуються” на екрані лише кілька секунд. Саме їх ми і будемо налаштовувати.

Як змінити час показу повідомлень?

Запускаємо програму “Термінал” використовуючи Spotlight або будь-яким іншим зручним способом.
Як приклад, ми встановимо інтервал у 25 секунд. Можна встановити абсолютно будь-яке значення на Ваш розсуд.

У вікні командного рядка нам потрібно ввести наступну команду: “defaults write com.apple.notificationcenterui bannerTime 25“.

Підтверджуємо наші наміри клавішею “Enter”.

macpush11

Все, готово! Для того, щоб зміни вступили в силу, необхідно вийти зі свого облікового запису або перезавантажити комп’ютер. Але в більшості випадків, це не потрібно.

Як повернути попередні налаштування?

Запускаємо програму “Термінал” використовуючи Spotlight або будь-яким іншим зручним способом.

У вікні командного рядка нам належить ввести наступну команду: “defaults write com.apple.notificationcenterui bannerTime“.

Після цього буде встановлено значення за замовчуванням.

До речі, розробник додатків для Mac і iOS Джефф Джонсон (Jeff Johnson) виявив недолік в реалізації захисту конфіденційності в macOS, яким можуть скористатися зловмисники для того, щоб переглянути папки з обмеженим доступом. Проблема зачіпає всі версії macOS Mojave, включаючи 10.14.3 Supplemental Update.

Також спеціаліст з безпеки Лінус Хенце (Linus Henze) виявив уразливість в операційній системі Apple macOS, яка надає можливість отримати облікові дані зі зв’язки ключів (KeyChain) на комп’ютерах Мас без прав адміністратора або суперкористувача.

Поділитися
Exit mobile version