Як швидко просканувати Windows 10 на віруси?

2 хв. читання

У деяких випадках виявлення і видалення вірусів можливе лише в автономному режимі. Програма “Захисник Windows” цей режим роботи підтримує. Як скористатися, наведено нижче.

Інструмент для перевірки системи на віруси в автономному режимі доступний у додатку “Безпека Windows”. Там потрібно перейти в розділ “Захист від вірусів і загроз” і клікнути на посилання “Параметри сканування”.

win virus scan 1

У панелі, яка відкриється, залишиться тільки вибрати опцію “Перевірка автономного Захисника Windows” і скористатися кнопкою “Виконати сканування зараз”.

Комп’ютер перезавантажиться, а після завантаження автоматично стартує процедура сканування комп’ютера антивірусом, запущеним у середовищі Windows PE. Перед перезавантаженням не забудьте зберегти важливі дані.

Перевірка триватиме 15 хвилин або більше – залежно від характеристик комп’ютера, після її завершення комп’ютер знову буде перезавантажений.

Нагадаємо, Microsoft попередила своїх користувачів про те, що травневі оновлення після встановлення на системі викликають проблеми із запуском Internet Explorer у разі відсутності оператора пошукової системи за замовчуванням або його неправильному встановленню.

Також дослідник безпеки створив модуль для фреймворка Metasploit, що експлуатує на Windows XP, 7 і Server 2008 уразливість BlueKeep, яка дозволяє викликати хвилю масових заражень шкідливим ПЗ на зразок атак WannaCry.

Окрім цього, компанія Google випустила червневі оновлення безпеки для Android, що виправляють 22 уразливості. Оновлення складаються з двох рівнів та виправляє уразливості в Android System і Framework, компонентах ядра Linux, компонентах Qualcomm (в тому числі з закритим вихідним кодом) і фреймворку Media.

Поділитися
Exit mobile version