Як вберегти свої дані? – поради для бізнесу

2 хв. читання
working on pc1

Кількість кібератак щодня зростає, а утримувати штат фахівців з кібербезпеки не кожному підприємцю по кишені. Пропонуємо представникам малого та середнього бізнесу ознайомитися із порадами, як вберегти свої дані та убезпечити своє підприємство від кіберзагроз.

1. Хмарні рішення

Хороший варіант для зберігання даних, коли немає можливості купувати дороге обладнання. Послуги хмарного зберігання даних крім дата-центрів надаються і українськими телекомоператорами.

Для прикладу, компанія “Воля” пропонує клієнтам послугу хмарного зберігання даних Volia Cloud. За допомогою цієї послуги компанія може створити віртуальний офіс, зберігати пошту, бухгалтерські та CRM-додатки, корпоративні сервіси. Компанія має можливість зробити дані доступними для своїх співробітників за допомогою будь-якого пристрою і при цьому захиститися від несанкціонованого доступу третіх осіб та від ризиків знищити фізичний носій. Обійдеться така послугу у суму від 610 грн/місяць.

2. Резервне копіювання даних

Ще одним хорошим варіантом для збереження даних є резервне копіювання. Послугу резервного копіювання даних в хмарне сховище та їх відновлення пропонує компанія lifecell. За допомогою цієї послуги ви можете копіювати дані з фізичних та віртуальних серверів, комп’ютерів та смартфонів. Також дані можна зашифрувати та оснастити функцією Active Protection для захисту від програм-вимагачів. Треба зауважити, що сервери розміщено в дата-центрах в Німеччині. Коштує така послуга 2,68 грн/1 Гб.

З попередніх резервних копій оператор може відновити клієнтські дані, а частоту створення копій клієнт може налаштувати у відповідності до свої потреб.

3. Захист від атак

Компанії все частіше стають жертвами DDoS-атак, які частіше за все здійснюються з метою вимоги грошей за припинення атаки. Такі атаки можуть мати різноматітні наслідки, тому краще подбати про безпеку.

Оператори зв’язку пропонують уже готові комплексні рішення для захисту від кібератак.  Наприклад, у компанії “Укртелеком” є послуга, за допомогою якої можна захистити інформаційну систему від атак об’ємом до 350 Гб/с. Вартість такої послуги залежить від режиму роботи, який клієнт може вибрати індивідуально в залежності від потреб.

Джерело: SiteUA.org

Поділитися
Exit mobile version