Як власникам криптовалюти не стати жертвою кіберзлочинців, – порада експерта

2 хв. читання
bitcoin security

Глава відділення з кібербезпеки компанії Google Марк Рішер (Mark Risher) застеріг власників криптовалюти від надмірного хизування в Інтернеті своїм інвестиційним портфелем з цифровими валютами, пише MyCrypter з посиланням на bitcoin.com.

Рішер попередив, що реклама віртуальних багатств призводить до підвищеної уваги шахраїв і хакерів і, як результат, кібернетичних атак. Останнім часом власники криптовалютних гаманців стали пріоритетними цілями для кіберзлочинців.

Спеціаліст з кібербезпеки стверджує, що більшість таких нападів починаються з необережних повідомлень, зроблених жертвою на загальнодоступних сайтах або в соціальних мережах.

«Хакери можуть використовувати менш захищених інвесторів, щоб здійснити атаку на більш значиму ціль. Вони просто можуть побачити, що інвестор обговорює біткоїни в соціальній мережі», – розповів Рішер.

Експерт також попередив, що вдосконалення технічних можливостей соціальних мереж дозволяє хакерам використовувати більш витончені шляхи для відстеження жертв. Злочинець може ретельно і тривалий час досліджувати інвесторів, які його зацікавили.

Шахраї давно відійшли від схеми простого звернення за допомогою до довірливих людей при вирішенні надуманих проблем. Багато хакерів дуже докладно і серйозно вивчають майбутню жертву.

Також останнім часом поширеними стали атаки на користувачів Youtube, які отримують криптовалюту. За заявою одного з популярних ютуберів – провідного каналу «Децентралізоване телебачення» Пітера Саддінгтона (Peter Saddington), відповідальність при цьому лежить безпосередньо на власникові криптовалюти:

«У нас тепер немає банку, в який ми можемо прийти і заявити, що у нас вкрали гроші. Ми більше не в цій економіці. Якщо ви втратили свої біткоїни – це на 100% ваша провина».

Поділитися
Exit mobile version