Як захистити пристрої під час подорожі? Топ-10 порад

3 хв. читання

Ноутбук, смартфон або планшет на відпочинку для багатьох стали незамінними атрибутами. Однак власники, які вирушають в подорож зі своїми пристроями, наражають себе на ряд небезпек, пов’язаних з використанням публічних Інтернет-мереж, онлайн-банкінгу та здійсненням Інтернет-покупок в дорозі.

Спеціалісти ESET підготували 10 основних порад, які допоможуть зберегти дані та пристрої користувача у безпеці під час подорожі:

1. Перед відправленням в дорогу переконайтеся, що на Вашому ноутбуку та мобільному пристрої оновлена операційна система та програмне забезпечення, а також встановлене надійне антивірусне рішення.

2. Створіть резервну копію даних до від’їзду та зберігайте її в надійному місці. А конфіденційні дані з жорсткого диску ноутбука перемістіть на час відпустки до зашифрованого зовнішнього накопичувача.

3. Не залишайте свої пристрої без нагляду в громадських місцях. У разі їх викрадення Ви зможете відстежити втрачений ноутбук або смартфон завдяки використанню функції Антикрадій.

podorozh photo 2

4. Переконайтеся у наявності захисту паролем та блокування на час неактивності пристроїв, включаючи ноутбуки, планшети і смартфони. Рекомендовано мінімізувати даний проміжок часу. Часте введення даних може набридати, однак у такий спосіб Ви захистите конфіденційну інформацію від потрапляння у руки зловмисників.

5. Використовуйте тільки надійні Інтернет-сервіси. Запитайте у Вашому готелі або іншому місці, де Ви зупинилися, назву мережі Wi-Fi. Надалі використовуйте мережу із вказаною назвою та остерігайтесь приєднання до нелегітимних Wi-Fi мереж, назви яких подібні до оригінальних.

6. Якщо Інтернет-з’єднання певного закладу просить оновити програмне забезпечення для підключення, негайно від’єднайтесь та повідомте про це адміністратора або власника закладу.

7. Не використовуйте з’єднання Wi-Fi без шифрування WPA2. Інші через нижчі стандарти не мають відповідного рівня безпеки та можуть бути відносно легко зламані. Вимикайте Wi-Fi на час неактивності.

8. У разі необхідності підключитися до мережі компанії через публічний Wi-Fi використовуйте віртуальну приватну мережу.

9. Намагайтеся уникати використання сервісу онлайн-банкінгу та здійснення покупок під час використання публічного Wi-Fi. Більш безпечним способом у таких ситуаціях є використання Інтернету згідно тарифного плану та створення власної точки доступу.

10. У разі виникнення підозр про інфікування ноутбука та відсутності встановленої антивірусної програми, для негайного виявлення та видалення шкідливих програм скористайтесь сканерами перевірених виробників.

До речі, Cybercalm писав, як захистити поштові скриньки, сторінки у соцмережах. Адже сьогодні паролі підбирають на мільярди особистих екаунтів.

Також на нашому ресурсі Ви можете дізнатися, як створити такий пароль, що зловмисникам знадобиться мільйони років на його злам.

Поділитися
Exit mobile version