Який планшет задовольнить Ваші потреби. ОГЛЯД

6 хв. читання

Сьогодні планшет – актуальний гаджет для багатьох. Який планшет обрати, аби він задовольнив своєю продуктивністю, якістю зображення, об’ємом пам’яті? Читайте у статті.

ДИСПЛЕЙ

Найскромнішими за розмірами є 7-дюймові планшети. В основному їх вибирають за мобільність і зручність роботи в дорозі.

Для домашнього використання частіше вибирають моделі побільше – від 9,6 до 10,1 дюйма.

Існують планшети і більш значні за розміром (від 12 дюймів і вище). Таких моделей на ринку зовсім небагато, що й логічно – за ту ціну, за яку Ви придбаєте такий планшетний ПК, можна вибрати більш продуктивний ноутбук.

Сучасні планшети можуть мати один зі трьох основних типів матриць – TFT, IPS або OLED. У кожного з них є свої фішки, тому розберемося в них детальніше.

TFT-матриці – низька вартість та слабка контрастність і перенесення кольорів, невеликий кут огляду, а при денному світлі такі дисплеї і зовсім дають майже нульову читабельність.

IPS-матриці – кут огляду в них становить трохи менше 180⁰, до того ж вони пропонують соковите зображення з гідною передачею кольору.

OLED-матриці – мають кращий контраст та ідеальну передачу чорного. Секрет їх криється у будові самої матриці.

Ще одна важлива характеристика дисплея – це його роздільна здатність. Найбільш поширеною у планшетах є HD-роздільна здатність, яка становить 1280х720 пікселів. На 7-дюймових моделях така кількість точок більш ніж комфортна, але у планшетах побільше (від 10″ і більше) може виявитися недостатньою.

Серед 10-дюймових девайсів краще вибирати дисплеї із роздільною здатністю FullHD (1920х1200). Єдиний недолік останніх – більш висока ціна. Але картинка буде значно чіткіша й виразніша.

ОПЕРАЦІЙНА СИСТЕМА

Android

Операційну систему від Google можна назвати абсолютним лідером на ринку планшетів – більшість гаджетів працює під керівництвом саме цієї ОС.

У Android є два основних козирі:

• планшети на ньому охоплюють широкий діапазон цін, при цьому є по кишені для більшості покупців
• платформа стрімко розвивається, постійно вдосконалюючи свою функціональність

Проте й без мінусів не обійшлося – далеко не кожен виробник переймається підтримкою нових версій ОС саме для Вашої моделі планшета. У результаті придбаний девайс буквально через рік-другий може стати морально застарілим.

2831323 1280x720

iOS

Планшети, що працюють на iOS (iPad), не можуть похвалитися багатою пропозицією і гнучкою ціновою політикою, як пристрої на Android. Сама система є надійною й з оновленням у неї проблем не виникає – практично кожен випущений Apple пристрій із часом отримує більш актуальну версію ОС.

Windows

Нерідко планшети на Windows вибирають не тільки для відпочинку та розваг, а й для повноцінної роботи або навчання. Такий собі компактний гібридний комп’ютер. При цьому ціновий сегмент, який охоплюють ці пристрої, досить великий.

ПРОДУКТИВНІСТЬ

Якщо ми говоримо про планшети на Android, то найбільш затребуваними на сьогоднішній день можна назвати моделі на чіпсетах Qualcomm. Найімовірніше Вам знадобиться 4-ядерне «серце».

Для Windows-пристроїв досить і 2 ядер, оскільки працюють вони на збалансованих процесорах Intel. Для iPad варіативність теж не велика – усі девайси Apple працюють під керівництвом фірмових чіпсетів Apple Ах.

Якщо говорити про оперативну пам’ять, від якої також залежить швидкість роботи пристрою, для комфортної та швидкої роботи розглядати моделі нижче 1,5 – 2 ГБ не доцільно. Хоча, якщо список дій, які Ви будете виконувати на планшеті, обмежується соціальними мережами, поштою, серфінгом і простенькими іграми, то можна вибрати модель і скромніше.

ПАМ’ЯТЬ ПРИСТРОЮ

Тут принцип очевидний: чим більше – тим краще. На ринку доступні моделі планшетів з різним розміром пам’яті: від 8 ГБ і до 512 ГБ (надбання флагманських планшетів).

Якщо Ви ще точно не визначилися, чи вистачить Вам 8 – 16 ГБ пам’яті або у процесі з’явиться необхідність у більшому обсязі, вибирайте ту модель, яка має слот для карти пам’яті. Це дозволить із самого початку не переплачувати за надмірно великий обсяг накопичувача, а при необхідності її завжди можна буде розширити.

НАЙПОПУЛЯРНІШІ МОДЕЛІ

Apple
Усі сучасні iPad оснащені соковитими Retina-дисплеями з вражаючою роздільною здатністю й завидною щільністю пікселів, висока продуктивність забезпечується фірмовими чіпсетами і продуманою програмною начинкою, а “одягнені” вони при цьому в алюмінієвий корпус. Єдине «але» – багатьох користувачів бентежить їх вартість і відсутність можливості розширення пам’яті.

Samsung
“Бюджетники” від південнокорейського бренду мають цілком скромні показники, що характерно для їх цінового сегмента: простенькі TFT-дисплеї (втім з нормальною роздільною здатністю), невеликий обсяг пам’яті (і постійної, і оперативної), мінімальні показники камер й усе в цьому дусі. Флагманські ж моделі оснащені за останнім словом техніки. Барвисті SuperAMOLED-матриці, які практично є візитною карткою південнокорейського бренду, металеві корпуси, потужні процесори й завидна продуктивність.

Asus
Tайванська компанія Asus просто займається виробництвом добротних і надійних «робочих конячок», які, до речі, відмінно себе зарекомендували. У модельних рядах цього бренду представлені і класичні 7-дюймові, і трансформерні планшети. Є моделі й масивніші, які за своїми характеристиками дотягують до непоганого ноутбука і при цьому мають гібридний форм-фактор.

 

Lenovo
Фішкою китайського бренду Lenovo можна назвати багатий асортимент і охоплення усіх цінових сегментів. Тим не менш, компанія небайдужа й до усякого роду наворотам. До слова, модельний ряд пропонує пристрої як на Android, так і Windows.

 

 

Nomi
Бренд Nomi спеціалізується на недорогих аксесуарах, можливості яких часто перевершують їх вартість. Усі представлені планшети працюють під управлінням ОС Android і в більшості своїй оснащені IPS-матрицями.

 

 

Джерело: АЛЛО Блог

Поділитися
Exit mobile version