Захистіть свій роутер від втручання, змінивши пароль у налаштуваннях

2 хв. читання

Зміна паролю на Wi-Fi-роутері захистить Ваш маршрутизатор та домашню мережу. Зробити це досить просто, дотримуючись інструкції нижче.

Варто зауважити, що є два типи паролів, які Ви можете використовувати: пароль адміністратора та мережевий ключ. Перший заважає стороннім увійти у налаштування роутера, другий – підключитися до Вашої домашньої мережі.

wi fi 1

Інтерфейси роутерів виглядають по-різному: все залежить від виробника, моделі і навіть версії прошивки. Тому дії для зміни пароля на різних пристроях можуть відрізнятися, але загальний принцип приблизно однаковий для всіх.

Порядок дій для будь-якої моделі роутера:

  1. Спочатку Вам потрібно відкрити будь-який браузер і ввести адресу для входу в налаштування маршрутизатора. Зазвичай це 192.168.0.1 або 192.168.1.1. Наявність інтернет-зв’язку для цього необов’язкова, але роутер повинен бути увімкнений та підключений до комп’ютера.
  2. Коли з’явиться запит логіна і пароля, введіть їх, щоб потрапити в головне меню апарата. Стандартні дані для входу, в тому числі адресу, зазвичай друкують на нижньому боці роутера. Якщо стандартний пароль або логін був змінений і Ви його не пам’ятаєте, то можете скинути роутер за допомогою спеціальної кнопки на корпусі. Після цього потрібно буде повторно налаштувати його за допомогою стандартних даних для входу.
  3. Щоб змінити пароль адміністратора, знайдіть в налаштуваннях розділ «Система» (System), «Експлуатація» (Maintenance), «Управління» (Administration) або з подібною назвою. Потім залишиться лише ввести нову комбінацію і зберегти зміни. Це ніяк не відіб’ється на налаштованому бездротовому підключенні.
  4. Щоб змінити мережевий ключ, шукайте розділ налаштувань з назвою на кшталт «Мережа Wi-Fi» або «Бездротова мережа» (Wireless). Потрапивши в нього, вкажіть у відповідному полі новий пароль для підключення і збережіть зміну. Після цього доведеться перепідключити бездротові пристрої до роутера за допомогою нового ключа.
Поділитися
Exit mobile version