Захиститися від фішингу допоможе розширення для браузера Chrome

2 хв. читання

Фішинг – популярний сьогодні різновид кібершахрайства, який для багатьох користувачів може стати справжньою трагедією. За допомогою фішингу через підроблені електронні листи  та переходом на несправжні сайти шахраї намагаються виманити у Вас паролі від облікових записів. Таким чином зловмисники прагнуть отримати доступ до Вашої конфіденційної інформації та навіть фінансів. Один з методів захисту від кіберзлочинців – це розширення для браузера Chrome, яке допомагає виявити та захиститися від фішингових атак. Password Alert відправляє попередження, якщо сайт намагається вкрасти пароль.

Як працює?

Якщо Ви введете свій пароль від екаунтів Google на будь-якому іншому сайті, крім accounts.google.com, ви отримаєте сповіщення від Password Alert. Завдяки цьому Ви зможете дізнатися про фішинговий сайт та одразу змінити пароль від Google-екаунтів.

Password Alert працює як програма з перевірки орфографії, порівнюючи натискання клавіш у веб-переглядачі Chrome із вашим паролем, щоб уникнути помилок. Ця програма не зберігає Ваш пароль або фактичні натискання клавіш та не передає за межі Вашого комп’ютера – замість цього вона локально зберігає набраний Вами власноруч пароль та порівнює його з тим, який Ви набираєте на сторонньому сайті.

password alert

Окрім цього, Password Alert також намагається виявляти підроблені сторінки входу в Google, щоб сповістити Вас перед тим, як вводити пароль. Для цього Password Alert перевіряє HTML кожної сторінки, яку ви відвідуєте, щоб переконатися, що вона видає себе за вхідну сторінку Google. Структури корпорації Google for Work можуть налаштувати його для захисту своїх власних сторінок єдиного входу (SSO).

Застереження

Однак, варто зауважити, що дане розширення Chrome поки що захищає лише облікові записи Google та не має впливу на паролі до інших облікових записів, оскільки порівнює натискання клавіш із збереженим відтиском паролю облікового запису Google. Розширення також не працює у вікнах анонімного перегляду.

Встановлення

Установити розширення Password Alert можна із веб-магазину Chrome за цим посиланням.

Поділитися
Exit mobile version