Жертви кібератак вважають, що стають мішенню для хакерів на замовлення урядів

2 хв. читання
cyberattack 234

Організації дедалі частіше стають жертвами спонсорованих урядами кіберзлочинців. Так, за результатами опитування, проведеного фахівцями з компанії Radware, 25% компаній пов’язують атаки на їх бізнес з кібервійною або діями інших держав.

У 2018 році тільки 19% організацій пов’язують з кібератаками інші держави, але в 2019 році ця цифра збільшилася до 27%. Що цікаво, підприємства в Північній Америці частіше схильні пов’язувати атаки з урядовими кіберзлочинцями (36%).

“Кібератаки з боку спонсорованих урядами злочинців є одними з найскладніших для нейтралізації, оскільки їх організатори часто мають у своєму розпорядженні значні ресурси, знання про уразливість “нульового дня” і терпінням для планування і виконання даних операцій. Подібні атаки можуть призвести до втрати конфіденційних, торгових, технологічних або інших даних”, – відзначили фахівці.

Згідно з результатами дослідження, 22% опитаних навіть не знали, чи були вони атаковані, а 27% потерпілих не здогадувалися про мотиви злочинців. 38% компаній не впевнені, чи піддавалися їх мережі атакам IoT-ботнетів, а 46% не впевнені, що піддалися зашифрованим DDoS-атакам.

Хоча технології мобільного зв’язку 5-го покоління (5G) надають прекрасну можливість для забезпечення безпеки в мережах, тільки 26% опитаних підтвердили готовність до розгортання 5G, а 32% – лише частково підготовлені.

Нагадуємо, що увімкнення функції двоетапної аутентифікації для облікового запису Google дозволить підвищити рівень безпеки Вашого облікового запису. Як це зробити за допомогою iPhone, читайте у статті.

Зверніть увагу, виявили нову фішингову атаку на користувачів WhatsApp – шахраї поширювали за допомогою популярного месенджера повідомлення про те, що Adidas святкує ювілей і дарує футболки і взуття.

Також фірма Malwarebytes, що спеціалізується на кібербезпеці, заявляє, що знайшла попередньо встановлене китайське шкідливе програмне забезпечення на деяких телефонах, закупівлі яких частково фінансуються урядом США.

Microsoft опублікувала рекомендації з безпеки щодо вразливості Internet Explorer (IE), які зараз експлуатуються в реальності – так званий “нульовий день”

Окрім цього, викрили злочинну групу у зламі ліцензійних систем захисту стоматологічного програмного забезпечення – зловмисники спеціалізувалася на зламі програмного забезпечення стоматологічних 3D-сканерів.

Поділитися
Exit mobile version