10 кращих додатків для Android та iOS, які допоможуть Вам у навчанні

9 хв. читання

Якщо Ви студент, для Вас від сьогодні розпочинається “гаряча пора”! Пропонуємо Вашій увазі десять кращих застосунків для Android та iOS, які допоможуть у навчанні, записі лекцій, семінарів, написанні лабораторних та курсових робіт, розробці наукових досліджень, складанні іспитів та заліків.

Timetable

Ця програма дозволить швидко і зручно скласти розклад занять. Додаток виконаний у форматі щоденника і дозволяє зберігати в пам’яті смартфона не тільки актуальний розклад пар, але також фіксувати докладні відомості про навчальні предмети і викладачів, типи занять і їх тривалість, а також інші відомості, які можна використовувати для самоорганізації і планування справ. За допомогою Timetable можна додавати домашні завдання і контролювати їх виконання, заздалегідь нагадувати про майбутні заняття і переводити телефон в беззвучний режим під час уроків. Для зручності роботи з програмою передбачені функції кольорового оформлення розкладу, засоби синхронізації даних між різними пристроями користувача і вбудовані віджети, які можна винести на головний екран Android.

sm.Apps4students 2.800

Завантажити для Android

Photomath

Додаток для вирішення математичних задач за допомогою камери смартфона і технології оптичного розпізнавання тестів Optical Character Recognition (OCR). Користуватися таким мобільним помічником дуже просто: достатньо навести камеру на задачку, і PhotoMath відразу ж видасть відповідь і покаже докладне покрокове її вирішення. Можливості програми дозволяють розпізнавати не тільки друкований, а й рукописний текст, а також вносити правки у відскановані формули і рівняння. PhotoMath вміє будувати графіки, вирішувати лінійні, квадратні, тригонометричні рівняння і як горіхи клацає завдання з корінням, модулями, ступенями, дробом, інтегралами, факторіалами, матрицями і поліномами.

Завантажити для Android та iOS

Microsoft Math Solver

Ще один програмний продукт, що допомагає у вирішенні завдань, пов’язаних з арифметикою, алгеброю, тригонометрією, обчисленням, статистикою та іншими напрямками. Як і в випадку зі згаданим вище Photomath, розроблений компанією Math Solver використовує OCR-движок для розпізнавання друкованих і рукописних текстів. При цьому рішення супроводжуються не тільки розгорнутими покроковими поясненнями, але і посиланнями на аналогічні приклади в інтернеті і відеолекціями, детально роз’яснюють пов’язані з завданням математичні поняття.

Завантажити для Android та iOS

Brainly

Особливістю сервісу є значна база знань, що охоплює досить широке коло освітніх напрямків від точних і гуманітарних наук до суспільствознавства і лінгвістики. Практично на будь-яке питання в програмі Brainly можна знайти докладну відповідь.

Завантажити для Android та iOS

Coursera

Мобільний клієнт для однойменного сервісу дистанційної освіти, який співпрацює з провідними університетами світу. Завдяки широкому охопленню академічної спільноти Coursera пропонує користувачам понад 3 900 навчальних курсів різної тематичної спрямованості, починаючи з точних наук та інформаційних технологій, закінчуючи суспільними науками, такими як юриспруденція, економіка, педагогіка тощо. Також проект дозволяє пройти навчання і скласти офіційні іспити таких компаній-вендорів, як Google, SAS, IBM і багатьох інших, підтвердивши свої знання сертифікатом міжнародного зразка. Тривалість кожного курсу варіюється залежно від його складності і становить від 4 тижнів.

Завантажити для Android та iOS

Microsoft OneNote

Програма для створення швидких заміток і організації особистої інформації, яку можна використовувати в освітньому середовищі. За допомогою OneNote можна складати плани уроків і курсів, відстежувати домашні завдання, писати від руки, креслити схеми, робити замальовки, зберігати аудіо і відео, записувати лекції та цікаві ідеї, структурувати навчальні матеріали, ділитися ними з одногрупниками і разом працювати над дипломними та науковими проектами. Завдяки підтримці OCR-технологій та інтеграції з сервісом Microsoft Translator програма вміє розпізнавати рукописні і друковані тексти і перекладати їх на інші мови. Підтримуються функції синхронізації призначених для користувача даних між різними пристроями, також передбачений захист паролем записів з конфіденційною інформацією.

Завантажити для Android та iOS

ABBYY FineScanner AI

Додаток для сканування і розпізнавання документів. Ідеальний варіант, коли необхідно мати під рукою оцифровані копії лекцій, конспектів, рефератів та інших навчальних матеріалів. FineScanner AI дозволяє створювати PDF- або JPG-файли з будь-яких друкованих документів. У програму вбудована технологія OCR, яка розпізнає тексти на 193 мовах і зі збереженням форматування вивантажує результати в 12 популярних форматів, в тому числі DOCX, XLSX, PPTX, PDF. Готові документи можна перенести в будь-яке з восьми хмарних сховищ, роздрукувати, відправити e-mail, відкрити в іншому додатку для роботи з PDF. Для сканування книжкових і журнальних видань в FineScanner AI передбачена функція BookScan, яка автоматично розділяє сфотографований розворот книги на дві сторінки, видаляє дефекти, випрямляє вигини рядків.

Завантажити iOS

SpeechTexter

Диктофон з функцією перетворення мови в текст “на льоту”, який може знадобитися при запису лекцій і подальшому конспектуванні навчальних занять. В основу програми покладено перевірена часом технологія розпізнавання мови Cloud Speech API, задіяна в Google Assistant і інших продуктах пошукового гіганта. Як наслідок, SpeechTexter на п’ять з плюсом розпізнає людську мову і конвертує її в текстовий формат. Повідомляється про підтримку понад 60 мов і можливості роботи програми без підключення до Інтернету. Для активації автономного режиму необхідно в налаштуваннях Android завантажити відповідні мовні пакети.

Завантажити для Android

ABBYY Lingvo

Мобільний словник-перекладач, що дозволяє швидко і точно перекласти слово або стійкий вираз іноземною мовою. Незамінний помічник для студентів усіх спеціальностей та напрямків. ABBYY Lingvo можна використовувати не тільки як звичайний словник (переклад слів, введених за допомогою клавіатури), але також для розпізнавання і перекладу слів в режимі реального часу за допомогою камери смартфона. Програма налічує понад 170 словників для 30 мов, користуватися якими можна в будь-який момент без підключення до інтернету.

Завантажити для Android та iOS

HandWriter

Програма для перекладу друкованого тексту в рукописний вид. Відмінне рішення на випадок, коли необхідно цифрові версії рефератів, вирішених завдань, конспектів або лекцій оформити в рукописному форматі для подальшої перевірки виконаної роботи викладачем. HandWriter підтримує роботу з текстовими і вордівськими файлами, вміє імітувати особливості людського почерку і представляє готовий результат у вигляді підготовленого для роздруківки на принтері PDF-документа. В параметрах програми можна оперувати різними шрифтами, розміром і нахилом тексту, відстанню між словами і рядками, кольором ручки, відступами, а також налаштуваннями акуратності, що дозволяє створювати індивідуальний стиль рукописного тексту.

Завантажити для Android

Радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

Фішингову кампанію з використанням бренду Netflix виявили фахівці з кібербезпеки. Зловмисники розсилають користувачам листи з повідомленням про заборгованість і вимогою змінити платіжні дані для продовження підписки.

Також сервіс “Карти” від Google зараз активно удосконалюють, щоб полегшити розрізнення природних особливостей навколишнього середовища – щоб люди могли побачити з великою точністю, де розташовані гірські крижані шапки, пустелі, пляжі чи густі ліси. За даними Google, нові “Карти” будуть доступні у 220 країнах та окремих територіях, які зараз підтримуються програмою – “від найбільших мегаполісів до малих селищ”.

Зверніть увагу, щойно відкритий дослідниками P2P-ботнет уразив щонайменше 500 урядових та корпоративних серверів SSH протягом 2020 року.  Фірма з кібербезпеки Guardicore опублікувала дослідження FritzFrog, однорангового (P2P) ботнету, який було виявлено за допомогою устаткування компанії з січня цього року.

До речі, Huawei підтвердила, що Android-пристрої її виробництва як і раніше будуть отримувати оновлення функціоналу та патчі безпекиЯк повідомили представники Huawei порталу Huawei Central, компанія продовжить оновлювати свої смартфони (в тому числі Honor) з передвстановленим магазином додатків Google Play і Huawei Mobile Services.

Microsoft випустила позапланове оновлення KB4578013, що виправляє дві уразливості підвищення привілеїв в сервісі віддаленого доступу (Windows Remote Access).

Поділитися
Exit mobile version