“Виявлення для інших” за замовчуванням: ось як це вимкнути на вашому iPhone

Параметр "Виявлення для інших" в iOS викликає занепокоєння, але насправді він корисний (і його можна вимкнути).

3 хв. читання
"Виявлення для інших" за замовчуванням: ось як це вимкнути на вашому iPhone

Apple додала в iOS параметр, який називається “Виявлення для інших”. Ця функція ввімкнена на вашому iPhone та iPad за замовчуванням, тож що вона насправді робить і як її вимкнути?

КЛЮЧОВІ ТЕЗИ

  • Функція “Виявлення для інших” дозволяє iOS визначати, скільки інших пристроїв знаходиться поблизу, але не ділиться особистою інформацією.
  • Apple шифрує дані щоденника для забезпечення конфіденційності користувачів, а функцію виявлення можна вимкнути за бажанням у налаштуваннях.

Що таке нова функція “Виявлення для інших” в Щоденнику iOS

“Виявлення для інших” – це частина функціональності додатку “Щоденник” (Journal) від Apple для iOS. Додаток встановлюється на ваш iPhone або iPad при оновленні вашого пристрою до iOS 17.2 або iPadOS 17.2.

Додаток “Journal” дозволяє робити записи, як у щоденнику. Частково ця функція спонукає вас робити записи з пропозиціями на основі зроблених вами фотографій, контактів, з якими ви нещодавно спілкувалися, та взаємодії з вашими програмами. Саме тут з’являється функція “Виявлення для інших”.

Ця функція дозволяє іншим пристроям iOS, що знаходяться поруч, дізнатися через Bluetooth, що поблизу є інший пристрій, який веде щоденник, надаючи контекст для цих підказок. Якщо кілька ваших контактів перебувають поблизу, додаток “Щоденник” може визначити можливість отримання підказки, яка включає вас і ваших друзів.

Що не є доступним для інших

Додаток “Щоденник” не ділиться вашим ім’ям або місцезнаходженням з іншими користувачами – це непорозуміння, яке спричинило певну паніку. Жодна інформація про те, які саме контакти були знайдені, не записується, і всі дані залишаються на вашому пристрої. Ніщо не передається на інші пристрої і не завантажується в Інтернет.

Компанія Apple має загалом хороший послужний список, коли йдеться про конфіденційність користувачів. Усі дані щоденника зашифровані як на вашому пристрої, так і в iCloud. Крім того, Apple вже збирає дані про ваше місцезнаходження у дуже корисний спосіб за допомогою своєї мережі Find My, дозволяючи вашим рідним і друзям ділитися з вами своїм місцезнаходженням і допомагаючи вам знайти загублені пристрої.

Якщо ви користуєтеся додатком “Щоденник”, немає причин вимикати цю функцію (він може нагадати вам про те, що потрібно занотувати цікавий момент, щоб потім згадати його). Однак увімкнення будь-якої нової функції на пристрої користувача без його згоди небезпідставно дратує деяких власників iPhone, які воліли б мати можливість увімкнути її самостійно.

Як вимкнути функцію “Виявлення для інших” на iPhone та iPad

Якщо ви не користуєтеся додатком “Щоденник” або просто хочете вимкнути цю функцію, ви можете вимкнути “Виявлення для інших” в iOS, виконавши такі дії:

  1. Відкрийте програму Параметри
  2. Прокрутіть вниз і торкніться Приватність і безпека
  3. Прокрутіть вниз і виберіть Пропозиції до щоденника
  4. Перемкніть Виявлення для інших у вимкнене положення

І це все!

Як зменшити витрати мобільного трафіку на iPhone?

Поділитися
Exit mobile version