10 найдивніших дизайнів ноутбуків в історії

7 хв. читання

Всі знають, як виглядає ноутбук, чи не так? Що ж, класична розкладачка, яку ми всі знаємо і любимо сьогодні, починалася зовсім не так, і виробники ноутбуків досі намагаються винайти велосипед. Для прикладу, ось 10 найсміливіших спроб порушення форм-фактору ноутбука.

Toshiba Libretto W100

Toshiba Libretto W100

Ми сумнівалися, чи варто взагалі включати його до цього списку, оскільки останнім часом ноутбуки з двома екранами та без клавіатури переживають певний ренесанс, але в контексті часу випуску W100 від Toshiba у 2010 році ніхто не сприймав його всерйоз. До цього дня будь-хто, хто хоче виконати серйозну роботу з набору тексту, біжить на повній швидкості в протилежному напрямку від сенсорної клавіатури, але більшість з вас, мабуть, не думає, що модель W100 сьогодні настільки ж божевільна, як і тоді, коли вона з’явилася на світ.

Більш вражаючим є те, що цей маленький ноутбук дійсно є майже кишеньковим ПК, працює під управлінням Windows 7 на одноядерному процесорі Intel і працює від батареї дві години, якщо тільки ви не підключите до нього акумуляторну батарею великої ємності, яка обіцяє чотири години автономної роботи.

Acer Predator 21X

Легко жартувати про те, що деякі висококласні 17-дюймові або навіть 18-дюймові ігрові ноутбуки є, по суті, лише трохи більш портативними настільними комп’ютерами, але навіть вони є витонченими та портативними порівняно з Acer Predator 21X з його 21-дюймовим вигнутим екраном та масивною нижньою частиною. Цей ноутбук виглядає так, ніби він прийшов прямо з 2000-х років, хоча має дуже футуристичний вигляд. Наскільки великий цей ноутбук? Ну, ви можете брати його в подорож, як окрему одиницю багажу. Важить цей “монстр” близько 10 кілограм.

Кажіть, що хочете, але мі б хотіли потестувати цей 21-дюймовий екран навіть зараз!

Asus ROG Mothership (GZ700)

Чи є ROG Mothership взагалі ноутбуком? Розроблений для вирішення основних проблем з продуктивністю типових ігрових ноутбуків, ноутбук Mothership буквально перевертає уявлення про них. Секція клавіатури від’єднується, а секція екрана, в якій власне і розміщуються всі компоненти, стоїть вертикально за допомогою підставки. Це дозволяє системі працювати набагато прохолодніше і краще.

Це було занадто дорого і не зовсім практично, але це було круто!

HP Omen X 2S

Omen X 2S не є дивним, бо має другий екран над клавіатурою. Ноутбуки на кшталт ROG Zephyrus Duo теж мають таку конструкцію. Ні, дивно те, що HP розміщує такий крихітний 6-дюймовий екран посеред усього цього марнотратного простору. Принаймні, у ASUS вистачило розуму поставити екран, який заповнює всю цю прогалину в своєму ноутбуці. Те, як HP підійшла до цього в Omen X 2S, просто не варте компромісу.

ROG Zephyrus Duo

Ноутбук настільки хороший, що ми згадали про нього двічі. Так, саме так і треба робити двоекранну установку. Незалежно від того, чи ви геймер, чи творець контенту, це чудовий ноутбук, який, на жаль, просто не потрапляє в якусь розумну цінову категорію. Це як Ferrari та Lambo у світі ноутбуків, ми можемо дивитися вічно на те, як його крута відкидна система піднімає другий сенсорний екран у потрібне положення при відкритті.

Panasonic Toughbook FZ-55

До цього списку ноутбук Toughbook потрапив не завдяки зовнішньому вигляду або його військово-специфічній міцності. Насправді, він нагадує ноутбуки кінця 90-х і початку 2000-х років. Ні, що є дивним у FZ-55, так це його модульна система xPAK.

Ноутбук має щонайменше шість знімних областей розширення, де ви можете замінити різні xPAK у трьох із них і/або оновити те, що у вас було, або додати нові функції до системи. Це означає, що ноутбук можна налаштувати для багатьох різних завдань і має довший потенційний термін служби.

Каркасні ноутбуки

Toughbook можна налаштувати в тому сенсі, що ви можете адаптувати та змінювати основні компоненти, але для ноутбуків Framework цього недостатньо. Ці системи спроектовані як повністю модульні. Ви можете змінити практично все, що завгодно на своєму ноутбуці, і продовжувати оновлювати його по частинах з роками. Це найближчий рівень гнучкості, який коли-небудь був досягнутий у ноутбуках, і якщо дизайн Framework коли-небудь стане ринковим стандартом, то це може стати майбутнім персональних комп’ютерів в цілому.

Alienware Area-51m

О, то ви думали, що ми вже покінчили з громадними переносними настільними ноутбуками? Ні, панове! Area-51m – це спроба Alienware кинути на вирішення проблеми все, включаючи кухонний радіатор, і цей ноутбук з дивним великим клином змусить вас попрацювати, коли треба переносити його з місця на місце. Вся справа в тому, щоб забезпечити достатньо місця для охолодження компонентів до такої міри, коли не потрібно знижувати їх потужність.

Sony VAIO UX Micro PC

Перш ніж з’явилися Steam Deck або ROG Ally, або всі ці кишенькові комп’ютери GPD Win, був Sony Vaio UX PC. Вперше випущений на ринок у 2006 році, його дизайн став культовим, і він вмістив у крихітний портативний корпус справжнісінький процесор Intel x86. Він виглядав настільки футуристично, що ви побачите, як Джон Коннор взламує деяку технологію Термінатора в фільмі “Термінатор: Спасіння” за допомогою нього. Це вражає, враховуючи, що він працював лише на частоті близько 1 ГГц і мав півгіга оперативної пам’яті. Мабуть, Скайнет не мав шансів проти могутності Windows XP.

Lenovo Yoga Book

Ми завершуємо цей список безумства з Lenovo Yoga Book 9i Gen 8. Це досить недавній ноутбук з двома екранами, який поставляється з усім необхідним. Він має знімну Bluetooth-клавіатуру, стилус і фоліо-підставку. На відміну від Zephyrus Duo, ви можете вибрати, чи буде ваш “екран” над або під клавіатурою. Ви можете повернути його вбік, перевести в режим намету або щось подібне. Так що наразі назва “йога” дійсно має сенс.

Ми за те, щоб виробники ноутбуків випускали принаймні одну-дві божевільні моделі щороку. Ноутбуки – не найцікавіші пристрої у світі, але хто знає? Можливо, одна з цих дивовижних моделей стане новим стандартним дизайном, так само, як колись класична розкладачка була бунтарем-аутсайдером серед портативних комп’ютерів.

Культовий дизайн: 5 технологічних продуктів, які не змінюються десятиліттями

Поділитися
Exit mobile version