7 хитрощів, щоб телефон прослужив якомога довше

10 хв. читання

Щорічне оновлення до останнього та найкращого смартфона звучить чудово, але це недешево. Дізнайтеся, що робити, щоб телефон прослужив якомога довше.

Звісно,  iPhone 15Samsung S24 Ultra і Pixel 8 Pro є спокусливими пропозиціями, але вони обійдуться вам у копійку. Флагманські моделі найкращих виробників коштують зазвичай більше 1000 доларів. Знаючи, що ціни на нові телефони ростуть, продовживши термін служби вашого наявного смартфона, ви можете заощадити великі гроші в довгостроковій перспективі.

Вам навіть не потрібно бути технічно підкованим, щоб максимально використати ці поради щодо покращення терміну служби телефону. Усіх їх досить легко дотримуватися, і ви можете почати змінювати свої звички вже сьогодні, щоб продовжити термін служби свого телефону.

Незалежно від того, чи ви щойно оновили свій телефон чи думаєте про це, ми покажемо вам, як підтримувати телефон у відмінному стані за допомогою кількох швидких і простих прийомів.

Не пропускайте оновлення програми. Вони важливі

Щоб ваш телефон працював якомога швидше та без проблем, важливо оновлювати операційну систему та програми сторонніх розробників у міру їх випуску. Ці оновлення не займають багато часу, а переваги можуть бути величезними: від виправлення помилок і вирішення проблем із безпекою до змін, які вносять нові функції та покращують загальну продуктивність, щоб ваш пристрій працював більш гладко та швидко.

7 хитрощів, щоб телефон прослужив якомога довше

Android і iPhone пропонують автоматичне оновлення програм, яке має бути ввімкнено за замовчуванням. Ви можете перевірити на телефоні Android, відкривши Play Store, висунувши меню з лівого боку екрана, торкнувшись «Налаштування» та переконавшись, що вибрано параметр « Автоматичне оновлення програм ». Якщо у вас iPhone, перейдіть до Параметри > App Store і переконайтеся, щопараметр Оновлення додатків знаходиться у положенні «Увімкнено». Однак ця функція не працюватиме в режимі низької потужності.

Щоб отримати оновлення системи на телефоні Android, ви можете перевірити наявність оновлень, відкривши програму Налаштування та знайшовши оновлення програмного забезпечення . Або ви можете зачекати, поки телефон повідомить, що оновлення очікує на розгляд, а потім дотримуйтесь підказок. Google випускає оновлення безпеки Android приблизно першого числа кожного місяця, тому перевіряти в середині місяця, чи є у вашому телефоні оновлення, не є поганою звичкою.

Що стосується власників iPhone, у вас є можливість дозволити своєму телефону автоматично встановлювати будь-які нові оновлення. Не хвилюйтеся, ваш телефон не завантажуватиме та не встановлюватиме оновлення через кілька хвилин після їх виходу. Натомість ваш телефон завантажить оновлення через день або два після його виходу, а потім запланує встановлення на наступний раз, коли він заряджатиметься протягом ночі. Щоб інсталювати оновлення або ввімкнути автоматичні оновлення, перейдіть у Параметри  > Загальні > Оновлення ПЗ . Якщо оновлення доступне, дотримуйтесь підказок, щоб встановити його. Якщо ні, торкніться Автооновлення , щоб увімкнути або вимкнути їх.

Видалення програм може допомогти пришвидшити повільний телефон

Телефони мають обмежений обсяг пам’яті, тому важливо звести кількість невикористаних програм до мінімуму. Регулярне видалення програм, які ви не використовуєте, зі свого телефону заощадить місце в пам’яті та запобігатиме запуску додатків у фоновому режимі, використовуючи дорогоцінні ресурси, що зробить ваш телефон повільніше й ближче до кінця свого життя, ніж є насправді.

Перейдіть через панель додатків або головний екран і видаліть усі програми, які ви встановили з будь-якої причини, але ніколи не використовували. Видалити програми на iPhone легко – просто утримуйте палець на іконці додатку, доки не буде вибрано програму. Ви побачите спадне меню зі значка програми. Просто виберіть Видалити програму . У вас буде можливість видалити програму зі свого телефону або просто видалити її з головного екрана.

Користувачі Android мають ще кілька варіантів, але вони можуть використовувати подібний підхід: утримуйте, виберіть «i», що з’явиться для інформації про програму, а потім виберіть Видалити .

Тепер установіть щомісячний запис у календарі під назвою «Видалити невикористані програми», щоб нагадувати собі робити це регулярно.

Головне, отримати хороший футляр

Для любителя телефону навіть найтонші чохли – це занадто. І приємно бачити телефон таким, яким він був розроблений, а не громіздкий пластиковий корпус.

Проте розумний вибір — накрити телефон захисним футляром, щоб він не зламався, коли він неминуче впаде. Плата за дорогий ремонт екрану або проведення пальцем по павутині тріщин обов’язково змусить вас мріяти про покупку нового телефону або, принаймні, скаржитися на те, що ви не використовували чохол.

Вам не потрібно робити все, щоб отримати найдорожчий чохол, але наявність його на вашому телефоні, безсумнівно, допоможе продовжити термін його служби. Не кажучи вже про те, що використання чохла означає, що ваш телефон залишиться в бездоганному стані і, ймовірно, матиме  вищу вартість при перепродажі, коли прийде час оновлення .

Тримайте екран і порти чистими

Користуватися телефоном, наповненим жиром і брудом, нікому з нас не хочеться. Але телефон, який чистий і блискучий, приносить відчуття комфорту у користуванні, особливо якщо це означає, що пил і сміття не заважають його роботі.

Навіть якщо ви використовуєте чохол, час від часу приділяйте кілька хвилин тому, щоб очистити порти зарядки, зону мікрофона, решітку динаміка та роз’єм для навушників, якщо він є у вашому телефоні. Ви можете використовувати зубочистку для очищення важко доступних місць.

Читайте також: Ваш телефон у 10 разів брудніший за сидіння унітазу. Очистіть його зараз

А як щодо екрану, боків і задньої частини? Використовуйте спеціальні серветки для очищення екранів. Це допоможе вам забезпечити надійну роботу, чіткіші знімки камери (без плям від пальців) і телефон, яким ви дійсно хочете користуватися.

Уникайте перевантаження та перегріву акумулятора телефону

Існує кілька міфів, які пов’язані з акумулятором вашого телефону та підтримкою його здоров’я.

Наприклад, швидка зарядка нітрохи не пошкодить акумулятор, але дозволити вашому телефону регулярно розряджатися до нуля може.

Ваш телефон також прослужить довше, якщо ви уникаєте потрапляння пристрою в ситуації, коли акумулятор може перегрітися, наприклад, залишати його під прямими сонячними променями, якщо ви сидите на вулиці в спекотний день. Він вимкнеться, якщо стане занадто гарячим, але це напружує батарею, що може сприяти меншому загальному терміну служби.

Почніть піклуватися про акумулятор свого телефону в день, коли ви розпакуєте телефон, і ви побачите віддачу, коли акумулятор все ще тримає заряд через рік або два.

Як заряджати свій смартфон? Поради

Як зберегти заряд акумулятора на Вашому iPhone? Поради

Чому батарея на Android розряджається швидко та як збільшити час її роботи?

Замініть старий акумулятор замість телефону

Навіть якщо ви зробили все згідно з інструкцією, ви все одно можете зіткнутися з акумулятором, який з часом просто відмовляється тримати заряд. Замість того, щоб міняти весь телефон, спробуйте замінити акумулятор.

Часто таке просте та економне обслуговування може збільшити  термін служби телефону ще на кілька місяців або навіть років. Було б простіше, якби більшість телефонів все ще виготовлялися зі знімними батареями, як у старі добрі часи, але натомість більшість телефонів мають вбудовані батареї, які не можна замінити, не розбираючи телефон.

Крім того, користувачі iPhone можуть записатися на прийом в Apple Store, або користувачі Android можуть скористатися сертифікованою сторонньою службою ремонту. Вам потрібно буде зателефонувати в найближчий магазин, щоб отримати ціну на заміну акумулятора, оскільки компанія не вказує ціни безпосередньо на своєму сайті.

Бонусна порада: регулярно створюйте резервні копії телефону

Наявність резервної копії даних вашого телефону нічого не зробить для продовження терміну служби вашого телефону, але це означатиме, що коли настане час попрощатися з вашим телефоном, усі ваші контакти, фотографії, відео та спеціальні налаштування будуть будьте готові зробити стрибок, щоб вам не довелося починати все з нуля.

Маєте iPhone? Двічі перевірте, чи ввімкнено резервне копіювання iCloud, відкривши програму Налаштування . Далі торкніться  iCloud > Резервне копіювання iCloud і переконайтеся, що перемикач знаходиться у положенні On.

Процес для власників Android залежить від того, хто виробляє ваш пристрій, але зазвичай ви можете відкрити програму Налаштування , а потім перейти до Google > Резервне копіювання . Деякі виробники пристроїв, як-от Samsung, пропонують власні служби резервного копіювання на додаток до Google. Найпростіший спосіб знайти службу автоматичного хмарного резервного копіювання вашого пристрою — відкрити програму « Налаштування» та скористатися вікном пошуку вгорі, щоб знайти «резервну копію».

Як зробити резервну копію смартфону на Android?

Резервне копіювання врятує від втрати даних. Як увімкнути на Android?

На Android можна робити резервні копії за допомогою сервісу Google One

Джерело: CNET

Поділитися
Exit mobile version