Як заряджати свій смартфон? Поради

7 хв. читання
Better battery life android 7

Зарядка – це, напевно, один з найнебезпечніших впливів, яким може бути підданий смартфон у процесі експлуатації. Мало того, що в цей час він безпосередньо пов’язаний з електромережею, скачки напруги якої можуть пошкодити акумулятор, особливо якщо використовується контрафактне обладнання, так ще й будь-яка зарядка, відверто кажучи, знижує його ресурс.

Коли батарея насичується енергією, вона з кожним разом втрачає свою ємність. Щоб знизити цей вплив, користувачі стали вигадувати різні методики, які нібито дозволяють відстрочити старіння акумулятора. Наприклад, заборона на зарядку до 100%. Про це пише AndroidInsaider.

Почнемо з того, що прямої заборони на зарядку смартфона до 100% не існує. Проте, це повір’я з’явилося вже дуже давно, і з тих самих пір буквально не дає спати багатьом користувачам, які як божевільні змушені відстежувати рівень насичення акумуляторів своїх апаратів, через кожні 10 хвилин тикаючи в їх екрани, щоб переконатися, що зарядка не вище 80%.

Як треба заряджати?

Зарядка від 20 до 80% насправді знижує навантаження на батарею, але в цьому випадку Ви просто частіше заряджаєте свій смартфон.

В цьому є сенс. Адже, якщо Ви будете заряджати смартфон із 20% до 80%, він витратить не повний цикл зарядки, а, наприклад, 0,3-0,4 циклу. Бо цикли можуть витрачатися на десяті і навіть соті частки. Саме цей аспект і збив користувачів із пантелику. Тепер більшість щиро вірить в те, що, якщо зарядити смартфон до 100%, йому це може нашкодити, що, звичайно ж, не є правдою.

Зарядка до 80% – дозволяє витратити менше одного циклу зарядки. Саме тому в електромобілях Tesla є спеціальний механізм, який зупиняє зарядку при досягненні цієї позначки. За словами Ілона Маска, це оптимальний рівень, при якому автомобіль може проїхати досить багато, а навантаження, що надходить на його батарею – мінімальне. Ось тільки не треба плутати електромобіль і смартфон, у якого акумулятор – в сотні разів менше.

Що потрібно знати про зарядку смартфона?

Будь-яка зарядка зношує акумулятор. Але чому заряджати смартфон до 80% просто не має сенсу в довгостроковій перспективі.

Середньостатистичний смартфон розрахований приблизно на 500 циклів зарядки, після закінчення яких його ємність почне знижуватися. Після цього він вже не зможе забезпечувати ту ж автономність, що і раніше, а перепади напруги процесора будуть провокувати його перезавантаження.

Якщо заряджати смартфон від 0 до 100% кожен день, Вам вистачить його майже на півтора року. Це якщо Ви потому будете його за добу розряджати повністю. Але ж якщо Ви заряджаєте смартфон хоча б через день, то його знос настане не раніше ніж через три роки. Тому економити ресурс батареї сенсу точно немає.

Заряджаючи смартфон від 20 до 80% або від 30 до 70%, Ви хоч і скорочуєте його знос, але змушені заряджати смартфон частіше. Тобто, якщо я заряджу свій апарат від нуля до сотні, він пропрацює не один день, як правило. А ось якщо його від 20 до 80%, – то в півтора-два рази менше. Значить, його доведеться заряджати частіше. І вище наведенні фактори зносу батареї не 1 цикл, а 0.4 перетворюються на 0.8. Тобто навіть в теорії, максимум Ви продовжите роботу смартфона на півроку, а за активного користування і того менше. І при цьому Вам потрібно буде стояти над пристроєм, гіпнотизувати його поглядом, втрачати спокій, витрачаючи вже свій ресурс міцності, який також не безкінечний.

Зарядка до 100% не шкодить смартфону більше, ніж буде заряджено, тому що один такий сеанс скорочує кількість доступних циклів рівно на 1, але ще і дозволяє вам заряджати апарат рідше. Адже багато хто чомусь думає, що в цьому випадку створюється небезпека швидше вичерпати ресурс акумулятора. Але це, звичайно ж, повна нісенітниця, тому як більше одного циклу за одну зарядку акумулятор ніяк не втратить. Тому радимо не залежати від розетки. Тим більше, що після закінчення 500 циклів (приблизно трьох років використання), напевно, Ви просто купите собі новий.

Радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

Як за допомогою задньої панелі iPhone швидко запускати дії чи команди? – Інструкція

Як налаштувати автоматичне очищення Кошика у Windows 10? – Інструкція

Як уникнути схем шахрайства в Інтернеті? Поради для користувачів старшого покоління

Інтернет-шахраї та псевдоволонтери: як розпізнати благодійну аферу? Поради

Яких заходів потрібно вживати компаніям для протидії та відновленню у випадку кібератак? Поради

Нагадаємо, нову уразливість, яка дозволяє зловмисникам отримати майже повний контроль над Wіndows або Linux системами, виявила компанія Eclypsium. За її словами, уразливими є мільярди пристроїв – від ноутбуків, настільних ПК, серверів і робочих станцій до банкоматів, верстатів з програмним управлінням, томографів та іншого обладнання спеціального призначення, яке використовується в промисловій, медичній, фінансовій та інших галузях.

Окрім цього, команда дослідників з Рурського університету в Бохумі (Німеччина) виявила нові методи атак на підписані PDF-файли. Так звана техніка Shadow Attack дозволяє хакеру приховувати і замінювати вміст в підписаному PDF-документі, не зачіпаючи цифровий підпис. Організації, урядові установи, підприємства та приватні особи часто підписують документи в форматі PDF для запобігання несанкціонованих змін. Якщо хтось вносить зміни в підписаний документ, підпис стає недійсним.

До речі, нову фішингову кампанію, націлена на користувачів WhatsApp, виявили фахівці з кібербезпеки. Цього разу зловмисники розсилають фішингові повідомлення, використовуючи бренд Nespresso. Жертву запрошують перейти за посиланням і відповісти на кілька запитань, щоб отримати в подарунок кавоварку.

Також співробітники компаній і організацій, які використовують програмне забезпечення Microsoft Office 365, стали жертвами фішинговою кампанії, в рамках якої зловмисники використовують повідомлення-приманки, замасковані під автоматичні повідомлення SharePoint, для крадіжки облікових даних.

Зауважте, що користувачі Microsoft Office 365 звинуватили компанію Microsoft в тому, що вона нібито ділиться бізнес-даними своїх клієнтів з розробниками додатків Facebook, партнерами та субпідрядниками, порушуючи політику конфіденційності.

Поділитися
Exit mobile version