Телефон Android не заряджається? 10 способів виправлення, які варто спробувати

8 хв. читання

Ваш телефон Android не заряджається? Не панікуйте. Це досить поширена проблема на телефонах Android, і, як правило, існує досить просте рішення. Давайте спробуємо дістатися до кореня цієї проблеми і відновити зарядку вашого телефону.

КЛЮЧОВІ ТЕЗИ

  • Проблеми із зарядкою можуть виникати через несправні зарядні пристрої, зламані кабелі або збій у програмному забезпеченні.
  • Вирішіть проблему, перезавантаживши телефон, протестувавши різні зарядні пристрої та перевіривши зарядний порт.
  • Якщо нічого не допомагає, віднесіть телефон до ремонтного центру для вирішення потенційної апаратної проблеми.

Чому ваш телефон Android не заряджається?

Як і у випадку з більшістю технічних пристроїв, проблеми із зарядкою можуть бути пов’язані з апаратним або програмним забезпеченням. Однак у телефонах Android вони зазвичай спричинені несправними зарядними пристроями або розетками. Частини зарядного пристрою могли пошкодитися, що заважає телефону заряджатися. Апаратні проблеми в таких частинах, як зарядний порт, також можуть бути причиною проблеми із зарядкою. Хоча це трапляється рідко, проблема також може бути пов’язана з програмним забезпеченням. Можливо, на телефоні стався системний збій або встановлено занадто багато додатків, які споживають заряд.

Як змусити телефон Android заряджатися

Тепер, коли ви знаєте, чому ваш телефон Android не заряджається, спробуйте виконати ці дії, щоб відновити його заряджання. Почнемо!

Перезавантажте телефон

Перше, що потрібно зробити, зіткнувшись з будь-якою проблемою або помилкою Android, це перезавантажити телефон. Перезавантаження очистить пам’ять і закриє фонові програми, даючи вашому телефону новий старт.

Щоб перезавантажити телефон, натискайте кнопку живлення на бічній панелі телефону, доки не з’явиться меню живлення Android. Натисніть на кнопку “Перезавантажити”.

7 restart android phone

Зачекайте, поки пристрій вимкнеться, а потім увімкнеться. Підключіть телефон до мережі, і він повинен почати заряджатися. Якщо після натискання кнопки живлення на вашому пристрої не з’являється меню живлення, спробуйте скористатися альтернативним методом (наприклад, спробувати комбінації натискань кнопок для апаратного перезавантаження для вашої моделі телефону, або вийняти акумулятор і вставити назад, якщо ваша модель телефону це дозволяє).

Перевірте адаптер живлення та кабель

Огляньте адаптер і кабель. Адаптер пошкоджений, згорів або зламаний? Ваш кабель потертий або треснутий по краях? Ці пошкодження можуть призвести до того, що ваш телефон перестане заряджатися належним чином. Спробуйте зарядити телефон іншим зарядним пристроєм. Якщо він почне заряджатися, проблема в адаптері або кабелі. Перевірте різні частини, щоб визначити, яка з них несправна, а потім замініть її.

Перевірте розетку

Якщо все ще немає вирішення з іншим зарядним пристроєм, спробуйте іншу розетку. Можливо, проблеми з розеткою, до якої підключено ваш телефон. Якщо ви підключені до павербанка або USB-порту комп’ютера, і телефон не заряджається, перейдіть до іншої розетки. Іноді павербанки та комп’ютерні USB-порти заряджають телефони дуже повільно, що може виглядати як відсутність зарядки.

Ви також можете спробувати зарядити пристрій бездротовим способом, якщо ваш телефон має таку функцію.

Зніміть чохол з телефону

Товсті чохли для телефонів можуть перешкоджати повному вставлянню зарядного пристрою в зарядний порт. Ви можете перевірити це, просто зарядивши телефон без чохла. Якщо телефон заряджається, значить, проблема в чохлі. Чохол також може спричинити проблеми з бездротовою зарядкою. Якщо чохол занадто товстий, він може уповільнити заряджання, а певні матеріали можуть взагалі заблокувати заряджання.

Перевірте зарядний порт

Перевірте зарядний порт на наявність пошкоджень, застряглих предметів і пилу. Якщо є пил, продуйте порт балончиком зі стисненим повітрям, щоб видалити його. Якщо є застряглі предмети, обережно витягніть їх зубочисткою, якщо це можливо.

Якщо зарядний порт пошкоджено або ви не можете витягти предмет, віднесіть телефон до ремонтного центру. Там його зможуть полагодити.

Переведіть телефон у безпечний режим

Переведення телефону в безпечний режим запускає телефон Android без запуску сторонніх додатків. Це допоможе вам усунути несправності і перевірити, чи не пов’язана проблема з зарядкою зі стороннім додатком, який ви встановили.

Щоб завантажити телефон у безпечному режимі, проведіть вниз від верхньої частини екрана, щоб відкрити швидкі налаштування. Натисніть і утримуйте кнопку живлення, щоб отримати доступ до безпечного режиму.

Коли ваш телефон перебуває в безпечному режимі, всі сторонні програми будуть недоступні. Підключіть телефон до мережі і перевірте, чи він заряджається. Якщо заряджається, то причиною помилки є сторонні додатки. Вийдіть з безпечного режиму і видаліть усі нещодавно встановлені програми.

Щоб видалити програму, просто натисніть і утримуйте її піктограму на головному екрані, а потім натисніть “Видалити”. Ви також можете видалити кілька програм одночасно за допомогою Google Play Store.

Переконайтеся, що це не проблема з екраном

Під час заряджання розрядженого акумулятора на екрані має з’явитися піктограма акумулятора. Якщо екран не вмикається, коли ви підключаєте телефон до мережі, перш ніж шукати несправності акумулятора або зарядного порту, переконайтеся, що проблема не пов’язана з пошкодженим екраном.

Перевірте екран, щоб переконатися, що він не потріскався і не залитий чимось. Якщо все гаразд, спробуйте зателефонувати на свій телефон. Це можна зробити з іншого телефону або за допомогою програми ” Знайти мій пристрій“. Якщо ваш телефон дзвонить, він не розрядився. Він заряджається, але з екраном щось не так. Вам слід віднести телефон до ремонтного центру, щоб полагодити екран.

Читайте також: Як увімкнути функцію «Знайти мій пристрій» на телефоні Android

Дайте телефону висохнути, якщо він намок

Деякі телефони можуть визначати, чи пристрій мокрий, чи в нього потрапила волога. Щоб запобігти проблемам, іноді телефон припиняє заряджатися, поки не висохне. Залиште телефон на деякий час, щоб він висох. Коли він повністю висохне, ви можете почати заряджати його. Але, будь ласка, не кладіть телефон у миску з рисом.

Якщо ваш телефон впав у воду, перший крок, який ви повинні зробити, – це вимкнути його. Не намагайтеся ввімкнути його, якщо він вимкнувся у воді. Потім зніміть з нього все, що можна зняти. Сюди входять чохли, лоток для SIM-карт, лоток для карт пам’яті microSD і акумулятор (якщо він взагалі знімний).

Далі ви можете піти низькотехнологічним шляхом і за допомогою вентилятора або стисненого повітря видути воду з портів. Однак це нічого не зробить з водою, яка потрапила всередину телефону. Щоб видалити цю воду самостійно, вам потрібно буде відкрити його. Якщо вам вдалось відкрити телефон, ви можете протерти його 90%+ ізопропіловим спиртом або поставити перед вентилятором. Якщо ви не впевнені в своїх діях, краще віднесіть телефон до сервісного центру та повідомте майстру, що телефон був у воді.

Вимкніть телефон і залиште його заряджатися

Якщо нічого не допомагає, вимкніть телефон і залиште його заряджатися. Іноді зарядка може бути повільною, і “каструля під наглядом так і не закипить”.

Вимкнення телефону гарантує, що він заряджатиметься без жодних процесів чи додатків, які забирають енергію. Перевірте телефон через годину, і ви повинні помітити зміну у відсотках заряду акумулятора, якщо все працює належним чином.

Віднесіть телефон до ремонтного центру

Якщо ваш телефон все ще не заряджається, це, швидше за все, апаратна проблема. Віднесіть свій телефон Android до авторизованого ремонтного центру, щоб його перевірили і виправили. Однак будьте обережні, щоб ремонт не анулював гарантію на ваш телефон. Акумулятори – одна з найбільш вразливих частин телефону. Хоча більшість компонентів не сильно “старіють” з часом, акумулятори та зарядні порти піддаються сильному впливу.

Чи впливає швидка зарядка на термін служби акумулятора? 6 питань про акумулятор телефону

Поділитися
Exit mobile version