Як увімкнути функцію «Знайти мій пристрій» на телефоні Android

7 хв. читання

Ось як ви можете завжди відстежувати свій телефон Android, навіть якщо не знаєте, де він знаходиться.

Lost smartphone

Ви коли-небудь втрачали свій телефон? Якщо так, то чи вдавалося його знайти? А може, у вас вкрали пристрій? Якщо так, то чи спадало вам на думку, що хтось з поганими намірами може знайти цей телефон, зламати його і… ну, ви знаєте, що далі.

За даними Identity Theft Awareness:

  • Близько 12% крадіжок телефонів призводять до шахрайських дій з вашими даними.
  • 9% призводить до крадіжки особистих даних.
  • Близько 60% жертв крадіжок смартфонів подають заяви в поліцію.
  • 10% жертв не докладають жодних зусиль, щоб повернути свої телефони, тому що не знають, з чого почати пошуки.
  • Жертви крадіжок телефонів, швидше за все, заплатять $500-$1000, щоб отримати свої особисті дані.
  • 44% крадіжок трапляються через те, що жертва залишила телефон без нагляду в громадському місці.
  • 14% телефонів викрадають під час квартирних крадіжок.
  • 11% телефонів крадуть безпосередньо у власника.
  • Найчастіше телефони крадуть в середині дня.
  • Найпопулярнішими місцями для крадіжок телефонів є ресторани, бари, нічні клуби, робочі місця, громадський транспорт та вулиці.

Єдиним позитивним результатом буде, якщо людина, яка знайшла телефон, поверне його вам. Зі мною таке траплялося (єдиний раз, коли я загубив свій телефон). Я не кажу, що цього не станеться, але реальність така, що ви повинні подумати і про негативний розвиток подій.

Одна з перших речей, яку ви можете зробити для цього, – зареєструвати свій телефон у сервісі Google “Знайти мій пристрій“. Це безкоштовно, а переваги, які ви отримаєте від цього, дуже важливі.

Читайте також: 5 швидких порад щодо покращення безпеки телефону Android прямо зараз

Що стосується того, що ви отримаєте від цієї функції, то список досить короткий, але дуже приємний. Як тільки ваш телефон буде зареєстровано в “Знайти мій пристрій”, ви зможете:

  • Надіслати на нього звук – на випадок, якщо ви знаєте, що він знаходиться в будівлі, але не знаєте, де саме.
  • Заблокувати пристрій і вийти з Google.
  • Очистити пристрій.

Колись ви також могли змінити пароль до пристрою. Але через нові можливості, такі як біометрія, це вже неможливо. Навіть без цієї функції, спокій, який ви можете отримати від скидання до заводських налаштувань загубленого телефону, вартий тих кількох секунд часу, які ви витратите на ввімкнення цієї функції.

Читайте також: Змініть цей параметр Android, щоб миттєво подвоїти швидкість роботи телефону

Так, це дуже просто. Дозвольте мені показати вам, як це зробити.

Як увімкнути “Знайти мій пристрій” на Android

Що вам знадобиться: Функція “Знайти мій пристрій” працює на пристроях, які працюють під управлінням Android 8.0 і новіших версій, тому ці кроки повинні застосовуватися, якщо вашому телефону не більше двох років. Зверніть увагу, що наступні кроки були продемонстровані на прикладі Pixel 7 Pro. Якщо ви користуєтеся телефоном Samsung Galaxy, ви знайдете цю опцію безпосередньо в розділі “Налаштування” > “Безпека та конфіденційність“, а не там, де вона знаходиться на пристрої Pixel.

1. Відкрийте “Налаштування”

Перше, що потрібно зробити, це відкрити програму “Налаштування”. Для цього двічі проведіть пальцем униз, щоб знайти панель сповіщень і торкнувшись значка шестірні, або відкрийте програму “Налаштування” з панелі програм.

2. Відкрийте “Безпека та конфіденційність”

У програмі “Налаштування” ви побачите елемент “Безпека”. Торкніться цього пункту. Відкриється список Налаштування безпеки Android.

Доступ до параметра безпеки легко отримати з програми “Налаштування”

3. Відкрийте “Знайти мій пристрій”

На сторінці “Безпека” ви повинні побачити список “Знайти мій пристрій”. Торкніться цього списку.

Список “Знайти мій пристрій” у розділі “Безпека”. Щоб увімкнути цю функцію, потрібно спочатку натиснути “Знайти мій пристрій”

4. Увімкнення функції “Знайти мій пристрій”

На сторінці, що з’явиться, торкніться повзунка “Увімкнути/вимкнути” функції “Знайти мій пристрій”, доки він не стане в положення “Увімкнено”.

Увімкнення функції “Знайти мій пристрій” на Android 13

Після того, як ви увімкнули “Знайти мій пристрій”, відкрийте веб-браузер на своєму комп’ютері або ноутбуці і перейдіть на сайт https://www.google.com/android/find. Дайте сервісу трохи часу, щоб зареєструвати ваш пристрій, і він з’явиться. Коли ви побачите його в списку, вважайте, що ви прив’язані до свого телефону, незалежно від того, знаєте ви, де він знаходиться, чи ні.

Мій Pixel 7 Pro у списку “Знайти мій пристрій”

Коли використовувати “Знайти мій пристрій”

Правда в тому, що ми всі час від часу губимо свої телефони. Зазвичай, ці телефони можна знайти досить швидко, але якщо ви обшукали свій будинок, машину і місце роботи, це може бути гарний час, щоб зайти на сайт вище і вжити заходів.

Якщо ви вважаєте, що знаєте, де знаходиться телефон, але не можете дістатися до нього одразу, я наполегливо рекомендую вам зайти на сайт і захистити свій телефон. Якщо ви цілком впевнені, що його вкрали, я б без вагань стер цей пристрій. І цей останній пункт є ключовим – не вагайтеся. Навіть якщо ви зітрете його і знайдете, ви завжди можете просто увійти до свого облікового запису Google, і деякі з ваших даних будуть відновлені (хоча і не всі).

Функцію “Знайти мій пристрій” слід вважати обов’язковою. Переконайтеся, що ваш Android-телефон зареєстрований у цьому сервісі, щоб у разі втрати або крадіжки телефону його можна було стерти лише одним натисканням кнопки.

Джерело: ZDNET

Поділитися
Exit mobile version