5 швидких порад щодо покращення безпеки телефону Android прямо зараз

5 хв. читання
5 швидких порад щодо покращення безпеки телефону Android прямо зараз

Дотримуючись цих методів щодо покращення безпеки телефону Android, значно зменшується ймовірність того, що вам доведеться витрачати час, енергію та, можливо, навіть гроші після того, як у вас виникнуть проблеми.

Увага, усі користувачі телефонів Android: захист вашого телефону є важливим. Сьогодні зловмисним хакерам легко злити ваш банківський рахунок або викрасти ваші дані.

Ось кілька найкращих і найпростіших способів уникнути таких проблем.

Як зробити свій телефон Android більш безпечним

1. Встановлюйте лише необхідні програми

Цю першу пораду багатьом важко зрозуміти. Однак ви повинні запитати себе, чи справді вам потрібна ця випадкова, ненадійна гра, знайдена в Google Play Store. Відповідь, ймовірно, ні.

Чому це так важливо? Тому що ви ніколи не знаєте, який шкідливий код можна знайти в додатку чи рекламному фреймворку для додатка. В ідеальному світі стандартних додатків на вашому пристрої має бути достатньо. Якщо ви хочете завантажити програму третьої сторони, переконайтеся, що вона надійшла з надійного джерела, як-от велика та авторитетна компанія.

Тим не менш, проведіть дослідження перед завантаженням.

Читайте також:  Додатки для Android, які розряджають батарею, завантажили 20 мільйонів із Google Play Store

2. Дотримуйтеся Google Play Store

Продовжуючи попередній пункт, дотримуйтеся безпечних завантажень. Використання Google Play Store підвищує ймовірність безпечного завантаження. Це не означає, що КОЖНОМУ додатку на платформі можна довіряти, але більшість із них ретельно перевірено.

Крім того, в Android є функція безпеки , яка надсилатиме вам текстове повідомлення, якщо команда внутрішньої безпеки помітить, що завантаження програми виглядає шкідливим.

Зауважте, що велика кількість завантажень не означає, що програма заслуговує довіри.

3. НЕ переходьте за посиланнями з SMS-повідомлень із невідомих джерел

Ніколи, ніколи, ніколи не торкайтеся посилання в SMS із невідомого вам джерела! Щоразу, коли ви отримуєте SMS із невідомого джерела, припустіть, що це спроба отримати доступ до ваших даних або вставити шкідливий код на ваш пристрій. І навіть якщо здається, що це SMS-повідомлення надійшло з авторитетного джерела, велика ймовірність, що це спроба фішингу або ще гірше.

У зв’язку з цим не відповідайте на ці повідомлення – навіть для того, щоб припинити надсилання вам повідомлень. Або заблокуйте, або проігноруйте номер, але не підключайтеся.

4. Оновлення, оновлення, оновлення

Google регулярно випускає патчі безпеки для операційної системи Android, і дуже важливо, щоб ви їх інсталювали. Ці оновлення не лише містять нові та захоплюючі функції, але й виправляють уразливості системи безпеки, щоб захистити вас.

Щоб перевірити наявність оновлення ОС, перейдіть у Налаштування > Система > Оновлення системи .

Але це стосується не тільки операційної системи. Ви також повинні регулярно перевіряти наявність оновлень встановлених програм.

Цей процес можна виконати в Google Play Store. Просто торкніться свого зображення профілю > Керувати програмами та пристроєм > Оновити все . Ви також можете налаштувати свій телефон на автоматичне оновлення програм.

Читайте також: Як знайти та видалити розширене шпигунське програмне забезпечення з вашого телефону

5. Не підключайтеся до незахищених мереж WiFi без VPN

У той момент, коли ви підключаєтеся до незахищеної бездротової мережі, ви відкриваєте себе для можливості перехоплення ваших даних або зламу вашого пристрою.

Якщо ви бажаєте підключитися до мережі без безпечного пароля, не робіть цього. Натомість підключіться до мережі передачі даних або надійної служби VPN, яка може шифрувати та рандомізувати дані, які ви надсилаєте.

До речі, тримайтеся подалі від програми під назвою SuperVPN Free VPN Client (і безкоштовних VPN загалом).

Поширені запитання

Як ще я можу покращити безпеку свого мобільного телефону?

Окрім завантаження додатків лише з перевірених магазинів, ви можете щодня робити прості речі, які зменшують шанси зовнішніх порушень безпеки. Ось короткий перелік поширених практик, які допоможуть підвищити вашу безпеку: використовуйте PIN-код або шаблон пароля, щоб розблокувати телефон, уникайте розміщення особистої інформації на веб-сайтах, створюйте резервні копії своїх даних і обов’язково вийдіть із сайту після того, як ви зробите оплату.

Чи має Android вбудований захист?

Сторінка мобільної безпеки Android   містить детальну інформацію про стратегію захисту операційної системи. У двох словах, так, Android вживає заходів, щоб попередити споживачів про проблеми з безпекою, і має внутрішню безпеку для захисту користувачів.

Яких програм слід уникати завантаження на свій пристрій Android?

Ось деякі з найнебезпечніших програм, які НЕ слід встановлювати на свій пристрій Android: UC Browser, CLEANit, Dolphin Browser і SuperVPN Free VPN Client. Це лише деякі з багатьох шкідливих програм, тому перед завантаженням проведіть певне дослідження.

7 хитрощів, щоб телефон прослужив якомога довше

Поділитися
Exit mobile version