Google нарешті запускає свою мережу Find My Device. Які моделі Android її підтримують?

Як повідомляється, Google відклав запуск своєї мережі Find My Device для пристроїв Android, поки Apple не оновила iOS, щоб запобігти використанню AirTags для відстеження людей.

4 хв. читання
Google нарешті запускає свою мережу Find My Device

Користувачі Android незабаром зможуть визначати місцезнаходження телефонів, смарт-годинників, навушників і трекерів завдяки новій мережі Find My Device від Google. У понеділок Google нарешті запустив свою мережу Find My Device, призначену для визначення місцезнаходження пристроїв, навіть якщо вони вимкнені.

“Сьогодні абсолютно новий сервіс Find My Device розгортається на пристроях Android по всьому світу, починаючи з США та Канади”, – йдеться у новому блозі Google. “Завдяки новій краудсорсинговій мережі, що налічує понад мільярд пристроїв Android, Find My Device може допомогти вам швидко і безпечно знайти загублені пристрої Android і повсякденні речі”.

Хоча Google вже пропонує функцію “Знайти мій пристрій” на телефонах Android, для того, щоб вона працювала, пристрій, який ви шукаєте, має бути увімкненим і підключеним до мережі. Нова мережа Find My Device призначена для використання Bluetooth для відстеження зниклих телефонів та інших пристроїв, які відключені від мережі Wi-Fi або стільникового зв’язку.

Функція пошуку вимкненого пристрою дозволить кожному пристрою зберігати маячки в пам’яті свого Bluetooth-контролера, що дозволить мережі бачити будь-який підтримуваний пристрій, навіть якщо він не підключений.

У своєму блозі Google описав п’ять способів, як користувачі Android можуть підключитися до нової мережі Find My Device. Ви можете знайти будь-який сумісний телефон або планшет Android, зателефонувавши на нього або переглянувши його місцезнаходження на карті. Мережа знайде будь-який підтримуваний пристрій, навіть якщо він вимкнений. А саме – вона відстежить будь-який телефон Pixel 8 або Pixel 8 Pro, навіть якщо він вимкнений або розряджений.

Починаючи з травня, ви зможете використовувати додаток “Знайти мій пристрій” для пошуку таких речей, як ключі або багаж, за допомогою Bluetooth-міток-трекерів від Chipolo та Pebblebee. Розроблені спеціально для нової мережі, мітки надсилатимуть вам сповіщення про невідомий трекер на пристрої з Android та iOS, щоб попередити вас про небажане відстеження.

Також у травні буде запущена кнопка “Знайти поруч”, яка допоможе вам визначити об’єкт, що може ховатися поруч з вами. Використовуючи майбутні Bluetooth-мітки, ви зможете відстежувати об’єкти, що знаходяться поруч, наприклад, гаманець або ключі.

Також додаток “Знайти мій пристрій” покаже вам зниклий телефон або інший предмет відносно ваших домашніх пристроїв Nest, надаючи вам орієнтир.

І нарешті, ви зможете поділитися пристроєм або аксесуаром, щоб інші люди також могли його відстежувати.

Google анонсував мережу Find My Device у вересні 2023 року, але відклав її запуск через побоювання, що люди, озброєні Bluetooth-трекерами, такими як AirTags від Apple, можуть зловживати цією технологією, щоб відстежувати та переслідувати інших людей. Як повідомляється, майбутня версія iOS 17.5 від Apple (яка зараз перебуває в стадії бета-тестування) містить необхідні засоби захисту для запобігання такому типу зловживань, що відкриває шлях до того, щоб Google нарешті запустила цю мережу.

Які телефони Android зможуть використовувати мережу Find My Device?

Хоча тільки Pixel 8 і Pixel 8 Pro можна знайти, навіть якщо вони вимкнені, мережа буде працювати з будь-яким телефоном, що працює на Android 9 або новішої версії.

Наскільки безпечними та конфіденційними будуть ваші пристрої в цій новій мережі?

“Багаторівневі засоби захисту, вбудовані в мережу Find My Device, допомагають забезпечити вашу безпеку та конфіденційність вашої особистої інформації, зберігаючи при цьому контроль над пристроями, підключеними до мережі Find My Device”, – йдеться у повідомленні Google. “Це включає в себе наскрізне шифрування даних про місцезнаходження, а також агреговані звіти про місцезнаходження пристроїв, першу у своєму роді функцію безпеки, яка забезпечує додатковий захист від небажаного відстеження до будинку або приватного місця”.

Як увімкнути функцію «Знайти мій пристрій» на телефоні Android

Поділитися
Exit mobile version