Apple презентувала AirTags – “розумні” радіомітки для цінних речей

6 хв. читання

Компанія Apple представила довгоочікувані радіомітки AirTags на своєму віртуальному заході “Spring Loaded”, презентувавши їх як аксесуари, які інтегруються з фірмовими сервісом Find My. Зовнішній вигляд радіоміток можна налаштувати за допомогою гравірування символів, букв та смайлів.

Також буде доступна ексклюзивна версія AirTags у дизайні від Hermes, а звичайні версії коштуватимуть по 29 доларів кожна, коли вони надійдуть у продаж з 30 квітня, а 4 упаковки радіоміток коштуватимуть 99 доларів, пише Engadget.

Ви будете використовувати програму Find My, щоб знайти  AirTag чи предмет з нею, а будь-який телефон Apple з чипом U1 (наприклад, iPhone 11 та 12 серії) може увімкнути ефекти доповненої реальності, щоб направити Вас до втраченої речі. Компанія називає цю функцію Precision Finding, і вона використовує комбінацію даних камери, акселерометра, гіроскопа та ARKit, а також надширокосмугові технології для більш точного пошуку Ваших речей.

Ваш пристрій використовуватиме звук, вібрації та візуальний зворотний зв’язок, як-от “Find My”, щоб вказувати Вам шлях до речей. Для сліпих або слабозорих користувачів це також працює з інструментом доступності VoiceOver від Apple (програма зачитуватиме інструкції). Налаштування AirTag також повинно бути простим, подібним до AirPods. Коли Ви наближаєте AirTag до свого iPhone, він повинен просто підключитися, і Ви можете вибрати ім’я для кожної мітки – принаймні, щоб можна було дізнатися, якому предмету відповідає кожна мітка.

find my iphone

Ті, хто не користується iPhone серій 11 або 12, все одно зможуть користуватися AirTags через Bluetooth LE, лише без інструменту Precision Finding. Вам потрібно буде встановити iOS або iPadOS 14.5 або пізнішої версії, і обидва ці оновлення програмного забезпечення будуть доступні з наступного тижня.

Коли Ваші речі знаходяться далеко від Вас, Apple буде використовувати мережу Find My, яка налічує до мільярда пристроїв, щоб знайти її. Програма буде виявляти сигнали Bluetooth від втрачених AirTags і “передавати місцеположення назад власнику, все у фоновому режимі, анонімно та приватно”. Ви також можете ввімкнути попередження про “режим втрати”, коли Ваш AirTag не знаходиться в  межах досяжності або коли його знайшла лише мережа Find My. Коли мітка перебуває у “режимі втрати”, люди, які натраплять на неї, можуть  активувати її за допомогою iPhone або пристрою, що підтримує NFC, і вони потраплять на веб-сайт, де відображається Ваш номер телефону (якщо Ви вирішили його надати).

Якщо Ви носите свої мітки на собі під час подорожі, Apple хоче запевнити вас, що дані про місцезнаходження чи історія фізично не зберігаються всередині пристроїв. Коли Ви використовуєте мережу Find My для виявлення зниклого предмета, Apple каже, що зв’язок має наскрізне шифрування, тому лише Ви маєте доступ до даних про місцезнаходження предмета з AirTag. Крім того, ніхто, включаючи Apple, не буде знати “особу чи місцезнаходження будь-якого пристрою, який допоміг його знайти”.

Під час свого заходу Apple заявила, що технологія AirTag призначена для відстеження елементів, а не людей, тому в них вбудовані такі функції, як виявлення небажаних міток, переключення ідентифікаторів та звукові сповіщення від невідомих тегів. Хоча в ньому йдеться, що цей “набір активних функцій, що стримують небажане відстеження”, варто зазначити, що нещодавно Samsung представив подібну функцію і зі своєю мережею SmartThings.

Система Apple видається більш досконалою – вона використовує змінні ідентифікатори сигналу Bluetooth, щоб запобігти небажаному відстеженню місцезнаходження, а також виявляти, коли невідомі AirTags подорожували з Вами з місця на місце з часом. Навіть якщо у Вас немає пристрою iOS, але Вас все одно будуть сповіщати про будь-який AirTag поблизу, який протягом тривалого періоду був відокремлений від власника. Якщо ви натрапили на невідомий AirTag, Ви можете скористатися пристроєм із підтримкою iPhone або NFC, щоб активувати його, та дотримуватися інструкцій, щоб вимкнути його відстеження.

AirTags мають рейтинг IP67 щодо водо- та пилостійкості, тому вам не доведеться занадто турбуватися про те, що вони будуть пошкоджені, якщо залишити їх зовні, а Apple обіцяє, що знімний акумулятор прослужить більше року. Є вбудований динамік, щоб мітка могла дзвонити, щоб повідомити, де вона знаходиться. Ви можете попросити помічника Siri знайти кожну мітку за присвоєним ім’ям, і вона буде відтворювати звук, якщо вонв знаходиться в межах досяжності.

Радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

Як увімкнути записування відео HDR на iPhone? ІНСТРУКЦІЯ

Онлайн-шопінг у соцмережах: як не бути ошуканим?

Як таємно спілкуватися у месенджері Telegram на iOS та Android? ІНСТРУКЦІЯ

Як правильно вибрати ноутбук? ПОРАДИ

Як безкоштовно надсилати захищені паролем електронні листи? ПОРАДИ

Нагадаємо, дослідники безпеки опублікували в Мережі PoC-експлойт для запуску шкідливого коду в Chrome, Edge, Vivaldi, Opera і інших браузерах на базі Chromium. Уразливість зачіпає JavaScript-движок V8 і вже виправлена в його вихідному коді, але виправлення поки ще не інтегровано ні з кодовою базою Chromium, ні з заснованими на ньому проектами.

Також дослідники виявили безліч уразливостей в популярних додатках, що допускають виконання довільного коду в системах користувачів всього лише за допомогою одного кліка. Саме тому такі баги отримали неформальне ім’я “уразливості одного кліка” (one-click vulnerabilities).

Розробники WhatsApp усунули дві небезпечні уразливості в Android-версії месенджера. Якщо зловмисник задіє ці дві уразливості в атаці, у нього з’явиться можливість виконати шкідливий код і віддалено зламати мобільний пристрій жертви.

Окрім цього, кіберзлочинці атакують уразливі сервери Microsoft Exchange з метою встановлення програмного забезпечення для майнінгу криптовалют у рамках шкідливої ​​кампанії, спрямованої на використання обчислювальних потужностей скомпрометованих систем для заробітку

Поділитися
Exit mobile version