Як увімкнути записування відео HDR на iPhone? ІНСТРУКЦІЯ

4 хв. читання

Ключовою особливістю сучасних iPhone є їх здатність знімати HDR-відео. Але оскільки кліпи HDR займають більше місця, а більшість людей не мають сумісних дисплеїв, щоб дивитися їх у повній красі, функція HDR за замовчуванням вимкнена. Про те, як її увімкнути, читайте у статті.

HDR означає Високий динамічний діапазон. Це функція високого класу, яка дозволяє покращити відтворення кольорів у будь-якій сцені. Коли ввімкнено HDR, Ваш iPhone може реєструвати ширшу гаму кольорів і точніше врівноважує контраст найтемніших і найсвітліших областей кадру. Крім того, можливість HDR iPhone підтримує Dolby Vision , що допомагає цільовому екрану максимально використати всі додаткові візуальні дані. Про це пише How-To Geak.

Щоб увімкнути HDR-відео на вашому iPhone, спочатку відкрийте програму “Налаштування”, а потім прокрутіть вниз до опції Камера.

camera settings iphone

Далі виберіть “Записати відео”.

Нарешті, увімкніть “HDR Video (Висока ефективність)”.

Примітка. На iPhone 12 та iPhone 12 mini відео HDR обмежуються 30 кадрами в секунду. Високоякісні iPhone 12 Pro та iPhone 12 Pro Max можуть досягати 60 кадрів в секунду. Однак це може змінитися на новіших iPhone, на яких встановлені різні версії iOS.

Перш ніж увімкнути HDR-відео, майте на увазі, що воно записуються в режимі “Висока ефективність”. Це означає, що відео зберігатимуться на Вашому телефоні у форматі HEVC, а не у форматі MP4, який є більш сумісним. Однак Ваш iPhone може автоматично конвертувати відео HEVC у MP4, тому Вам не доведеться турбуватися про те, щоб зробити це самостійно, перш ніж ділитися HDR-відео.

Що стосується відтворення, то більшість телефонів та комп’ютерів останнього покоління, включаючи iPhone (iPhone X або новішої версії) та MacBooks (2018 або пізнішої версії), можуть відтворювати HDR-відео без жодних клопотів. На несумісних екранах Ваше HDR-відео буде відтворюватися у звичайному стандарті низької якості.

До речі, на Вашому iPhone зберігається набагато більше фокусів щодо камер, з якими Ви, можливо, не знайомі.

Радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

Як відновити видалені публікації чи історії в Instagram? ІНСТРУКЦІЯ

Як захистити Вашу конфіденційність в Інтернеті, якщо режим анонімного перегляду у Chrome виявився слабким?

Чому у Вас є як мінімум три мільярди причин змінити пароль облікового запису?

Злам веб-сайту: сім ознак, що свідчать про це

Як підвищити захист екаунта в Twitter? ПОРАДИ

Нагадаємо, що майже всі найпопулярніші програми Android використовують компоненти з відкритим вихідним кодом, але багато з цих компонентів застаріли і мають як мінімум одну небезпечну уразливість. Через це вони можуть розкривати персональні дані, включаючи URL-адреси, IP-адреси і адреси електронної пошти, а також більш конфіденційну інформацію, наприклад, OAuth-токени, асиметричні закриті ключі, ключі AWS і web-токени JSON.

Окрім цього, фахівці компанії AdaptiveMobile Security повідомили подробиці про небезпечну проблему в технології поділу мережі 5G. Уразливість потенційно може надати зловмисникові доступ до даних і дозволити здійснювати атаки типу “відмови в обслуговуванні” на різні сегменти мережі 5G оператора мобільного зв’язку.

Також дослідники безпеки виявили в Google Play і Apple App Store сотні так званих fleeceware-додатків, які принесли своїм розробникам сотні мільйонів доларів.

До речі, в даркнеті виявили оголошення про продаж підроблених сертифікатів про вакцинацію і довідок про негативний тест на Covid-19. Крім того, число рекламних оголошень про продаж вакцин від коронавірусу збільшилося на 300% за останні три місяці.

Двох зловмисників з Кривого Рогу викрили у привласненні 600 тисяч гривень шляхом перевипуску сім-карт. Отримавши мобільний номер, зловмисники встановлювали дані про особу, яка раніше його використовувала. Для цього вони авторизувалися у різних мобільних додатках, зокрема поштових служб, державних, комунальних та медичних установ, використовуючи функцію відновлення паролю.

Поділитися
Exit mobile version