Apple наказали видалити WhatsApp і Threads з китайського магазину додатків

Китайський інтернет-регулятор пояснив свій наказ міркуваннями національної безпеки.

2 хв. читання
Apple наказали видалити WhatsApp і Threads з китайського магазину додатків

Користувачі Apple в Китаї більше не зможуть знайти і завантажити WhatsApp і Threads з App Store, повідомляють The Wall Street Journal і The New York Times.

Компанія заявила, що видалила додатки з магазину, щоб виконати розпорядження, отримане від Адміністрації кіберпростору, китайського інтернет-регулятора, “виходячи з міркувань національної безпеки”. Компанія пояснила виданням, що вона “зобов’язана дотримуватися законів країн, в яких [вона працює], навіть якщо [вона не згодна]”.

Великий китайський брандмауер блокує багато іноземних додатків і технологій у країні, що спонукає місцевих жителів використовувати VPN, якщо вони хочуть отримати доступ до них. Facebook та Instagram компанії Meta є одними з таких додатків, але WhatsApp і Threads досі були доступні для завантаження. Розпорядження китайського регулятора з’явилося незадовго до голосування в Сенаті щодо законопроекту, який може призвести до заборони TikTok у США. Аргументація Адміністрації кіберпростору, що додатки становлять загрозу національній безпеці, навіть перегукується з аргументами американських законодавців щодо блокування TikTok у країні.

У поточній версії законопроекту ByteDance матиме рік, щоб продати TikTok, інакше платформа для обміну короткими відео буде заборонена в магазинах додатків. Очікується, що Палата представників ухвалить цей законопроект, який є частиною пакету, що також включає допомогу Україні та Ізраїлю. Президент Джо Байден раніше заявив, що підтримує цей пакет і негайно підпише законопроекти.

Нагадаємо, що з 29 квітня Meta закриває Threads у Туреччині після судової заборони на обмін даними з Instagram.

Поділитися
Exit mobile version